От х:

Днес в x:

Защо е добре за вас да се притеснявате

Може би си мислите, че да се притеснявате не е най-успешната стратегия, която може да използвате в живота, но науката има друго мнение по въпроса. Вероятно никога не бихте предположили, че тревожността има нещо общо с вашето IQ, но в действителност притесненията всъщност са признак на интелигентност.

Изследователи от Университета в Онтарио анкетирали 126 студенти за чувствата им по отношение на тревожността, депресията и тревогата. Резултатите показали, че хората, които се класират високо по скалата на вербалната интелигентност се притесняват по-често. Изненадани ли сте?

Следващите няколко причини ще ви убедят защо е добре за вас да се притеснявате:

1. Вие разбирате последствията от действията си

Хората, които се притесняват по-често, знаят как биха се развили нещата, ако направят дадено нещо – независимо дали добро или лошо. Това им помага да избегнат някой грешен ход.

2. Вие сте внимателни към детайлите

Безпокойствието и притеснението може да ви направят педантични. Това пък от своя страна ще ви предпази от грешки, тъй като обикновено вие ще проверявате всичко по няколко пъти.

Още по темата

3. Вие не губите контакт с хората

Притесненията могат да са свързани не само с вашата личност, но и с близките ви хора. Това важи с пълна сила и за вашите приятели. Безпокойствието по техен адрес ви кара да поддържате по-близък и постоянен контакт с тях.

4. Вие винаги довършвате задачите си

Притесненията ви няма да ви позволят да оставите някоя задача недовършена. Всъщност вие ще се постараете, за да изпълните всички планове навреме.

5. Вие имате положително влияние върху близките си хора

Понякога вашето притеснение може да бъде досадно, но истината е, че винаги е добре да има един разумен и по-предпазлив човек в компанията. По този начин, когато подхождате по-отговорно към всяка ситуация, влияете положително и на близките си хора.

6. Членовете на вашето семейство се доверяват на преценката ви

Тъй като те ви виждат като отговорен човек (защото се притеснявате често, точно като тях), са склонни да ви се доверяват много повече. Безспорно това е нещо, което ще ви улесни, особено в отношенията ви с вашите родители.

7. Вие не потискате емоциите си

Понякога хората се преструват, че не се притесняват, макар вътрешно да е точно така. На вас обаче не ви се налага да потискате емоциите си и се чувствате много по-спокойни от този факт.

Източник: tialoto.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини