От х:

Днес в x:

Шепа забавления и бит пазар за децата на 1-ви юни

Ваня Шекерова рисува поредната малка принцеса

Кът се оказаха забавленията за децата на Хасково навръх техния празник 1-ви юни. Поне на книга празничният афиш изглеждаше претоварен, но представляваше интерес най-вече за мами и баби на малчугани в градинска възраст и то ако тяхната градина правеше нещо. Останалите нямаше с какво да ангажират вниманието на дечурлигата си, макар централен битпазар да им предлагаше къде да похарчат парите си. Впрочем предложенията от циганския панаир в центъра също бяха предимно за много мъничките, интересуващи се още от балони и играчки.

Едно от малкото изключения бе уъркшопа организиран от хасковския театър пред самата сграда на ДКТ „Иван Димов“. Детската работилница предлагаше рисуване с боички, пастели и маркери, изрязване и залепване на апликации и най-интересното-рисуване по лица и ръчички на фигурки и приказни герои. В ролята на художник-аниматор влизаше чаровницата Ваня Шекерова, която старателно превръщаше дяволитите физиономийки в още по палави кученца, котенца, мишленца. Детската работилница я имаше и вчера, ще я има и днес от 10 до 12 часа и следобед от 16 до 18 часа.

Някъде около 11 часа имаше някакъв опит за организирана феерия с пускане на балони с послания в небето над Хасково, но нещата се случиха хаотично и между другото, като повечето от присъстващите в центъра даже не разбраха какво става. Нататък дейностите замират до 17 часа, когато на площад Свобода ще има щафетни игри, демонстрации по карате, аеробика и художествена гимнастика, представени от СК „Слънце“ „СК Виолена“ и СК „Аида“. Театърът започва и завършва програмата със спектакъл „Приказка за пътните знаци“, пак на площада.

Най се забавляваха децата от забавачките, всяка от които си имаше свой карнавал за празника. Две от градините изнесоха представленията си пред публика-ОДЗ 22, сутринта, и ОДЗ 19 които ще имат концерт в сградата на театъра от 18 часа.

Единственият бонус за по-големите деца бе безплатния вход за басейна на хотел Фантазия. Опцията обаче важеше само за тези до 14 години. Всички над тази граница бяха оставени да се забавляват сами със себе си. И те естествено избраха кафенетата. Като всеки ден.

Г.Христов

...и се забавлява заедно с тях
Уъркшоп-а привлече десетки деца от училища и детски градини

Бит пазар в центъра предлагаше на родителите да си изхарчат парите
...а малките бързо намираха за какво
Поради липса на алтернатива, други се занимаваха с гълъбчета
...или с гълъбици
Първи юни стана като Бабинден - шармантни баби смениха работещите майки
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

  • 1
    Ма
    майка
    1 -1
    14:31, 1 юни 2015
    Децата се забавляваха много,защо всяко хубаво нещо трябва да се неглижира така
    • 11
      111
      1 0
      17:18, 1 юни 2015
      Защото всички статии, които се пишат от този сайт са по този начин! На фирма Еском, никога нищо не и харесва!
  • 2
    Ма
    Малечка Палечка
    15 0
    15:17, 1 юни 2015
    Честит да ви е празника, мили деца! Дано сте се радвали на хубавия ден! А на написалия тия редове ще кажа - оставете децата да се забавляват както им харесва на тях,не ни навирайте вашите оценки и представи за "гълъбици" и прочее глупости.....
  • 3
    Въ
    възмутително
    2 0
    17:05, 1 юни 2015
    на този красив и чист празник да се напише такава пошла статия -нямам думи
  • 4
    Съгласна съм, че не бе достатъчно, подготвеното за първи юни.Но що за хора сме?!! Защо винаги чакаме някой да ни направи весело, да ни организира забави...Май, за да има по кого да плюем...Не можем ли сами да се забавляваме? А, сетих се, искаме някой да грабне децата да ги забавлява като в детски център, а мамите да си цъкат необезпокоявани на телефоните. Не харесваме тържествата в детските градини, не ни е подходящ учителят в училище, правителството ни не струва, та даже и държавата ни - все мнения на живеещи в България.Ами щом сте способни на повече, направете го!!! Направете весело сами поне на собственото си дете!!! Честит празник!!!
  • 5
    До
    до автора на статията
    9 0
    17:38, 1 юни 2015
    А ти Георги как предлагаш да се празнува Деня на детето щом нищо не си харесал и все нещо ти е криво и нищо не харесваш,голям спец се извъди
  • 6
    Сл
    Слънчо
    9 0
    18:18, 1 юни 2015
    Усмихнете се, деца! Бъдете щастливи! Радвайте се на всеки миг! Забавлявайте се! Не бъдете черногледи и вечно мърморещи! На пук на възрастните с капаци на учите и ушите! Георги Христов - това последното е за теб.
  • 7
    цял ден безплатен сладолед за децата от кафето виенския в центара на града рисунки картинку каквот се сетиш батути безплатно развлечения от кмета вав това отношение хасково е гола вода всиака година
  • 8
    Ек
    ЕКСТРАСЕНС
    1 0
    08:12, 2 юни 2015
    Зора е да върнете анна йорданова в общината- вижте как се моли г. Христов от нейно име!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Последни новини