От х:

Днес в x:

Пострадал в катастрофа моли кмета за камери на възлови места

снимка: Камен Караянев

Хасковлия ще депозира в общината молба -предложение до кмета Георги Иванов за поставянето на камери на възловите кръстовища и местата с концентрирана престъпност в града. Повод за това е инцидент, при който, вероятно пиян шофьор, е причинил ПТП с още три спрени коли.

Камен Караянев, който ни изпрати сигнал на редакционната поща за случилото му се в неделя сутринта, е родом от Хасково, но от години живее в София.

„Събуди ли те полиция в 5.30 сутринта, да знаете не е за хубаво!“ Така сигнализира с доза ирония за случката мъжът.

Караянев е бил за уикенда в родния град заедно със семейството си. Инцидентът със служебния му Опел и още три коли в съседство е станал около 5 часа. Колите са спрени на паркинга на жилищната кооперация на улица“ Строител“ 1. Вероятно друсан или пиян до козирката след съботно купонясване шофьор е успял да напакости толкова, предполага Камен. Ударена е първо неговата кола, която е изтласкала и следващите паркирани непосредствено автомобили.

Макар и позвъняването на тел.112 веднага при забелязване на пораженията, полицията пристигнала едва към 6 ч...и логично загубила горещите следи на престъпника. При направения в последствие оглед на място е намерен счупен фар. По засечката на номера му става ясно, че той е от Ауди, произведено след 2011 година. От червените следи по сивата колата на Караянев пък става ясно, че Аудито е червено на цвят.

„Ако имаше на възловите кръстовища, на „изход“ ,“вход“ на града и в кварталите, където се знае, че са мека на местния престъпен свят камери, нямаше да е кой знае какъв проблем да се проверят записите и да се засече в 5 сутринта червена кола с поражения от катастрофа по нея. Сега полицаите положиха много усилия, направиха много обиколки, разходи, които в някаква степен можеха да им се спестят с една инвестиция в охранителна система в града. Тя ще е полезна като цяло за хасковлии и безспорно ще допринесе за спокойствието на хората тук “, смята Караянев.

Той пояснява, че неговия автомобил, пострадал при инцидента е с пълно Автокаско, но двата други в съседство, който също са сериозно ожулени са с Гражданска отговорност и при подобни случаи, когато няма регистрирано престъпление и заловен извършител, собствениците им сами ще трябва да си покрият щетите.

Още този четвъртък, когато пак е планувал идване до Хасково, Камен Караянев смята да внесе молбата си в кметството. Той се надява и други хасковлии да го подкрепят в искането за охранителни камери на централни места в града.

 

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

  • 1
    Оп
    оператор на камера
    13 0
    15:29, 1 юни 2015
    а къде е полицията ,то камерите няма да спрат нахалните пияни и всякакви самозабравили се шофьори
  • 2
    99
    999
    5 -1
    16:30, 1 юни 2015
    Подкрепям г-н караянев за поставянето на камери.и да са скъпи те ще си избият парите за нула време,а и гражданите ще са по спокойни.
  • 3
    Пр
    простотията е пълна
    10 0
    16:39, 1 юни 2015
    И хиляда камери да сложат - простака си остава простак- блъска,руши,чупи,краде и нахално заявява че има право да го прави
  • 4
    Ис
    истинска
    1 0
    17:21, 1 юни 2015
    Полиция трябва и на КЕНАНА.Там в събота и неделя всеки паркира както му дойде.Ако е отворена вратата към зоопарка вероятно ще си паркират колите пред самите клетки.Да не говорим за табелите за разходка на кучета.Огромни псета се разхождат с гордите си собственици за ужас на майките с деца.Като няма наказания ще е така.Българина не чете ,чака да го накажат.
    • Лъ
      лъжата
      0 0
      17:47, 2 юни 2015
      Моето голямо псе да ти го начука в гъза
  • 5
    87
    8790
    14 0
    18:11, 1 юни 2015
    никви камери,бой по тъпите кратуни и без книжка вече,хайде де стига с тия наглеци по пътищата
  • 6
    Ед
    Един
    3 0
    22:07, 1 юни 2015
    Сън в лятна нощ,на хузунжовския само му е до това...
Последни новини