От х:

Днес в x:

Изпратихме и последните абитуриенти от випуск`2015

Над 360 зрелостници преминаха през последните три дни по червения килим в центъра на Асеновград. Финалното изпращане на абитуриентите от випуск`2015 тази година бе на завършващите СОУ "Св. Княз Борис I". Младежите и девойките бяха изпратени от кмета Емил Караиванов.

Всеки от тях бе поздравен от градоначалника с обръщението:

"Скъпи приятелю, един от най-вълнуващите ми моменти в годината е да се обръщам към абитуриентите на Асеновград. Правя го вече за четвърти път. Сменят се лицата на порасналите момчета и момичета, а емоцията ми да им кажа най-доброто пожелание става все по-силна.

Ти, млади човече, преживяваш прекрасен период. С този вълнуващ момент не свършва нито детството ти, нито си внезапно помъдрял и готов за голямото море на независимия живот.

С прекрасния миг на абитуриентството си ти просто отваряш вратата на нови светове, пълни с изненади, любопитство и трудности.

Ще учиш, ще търсиш работа, ще се разделяш с приятели и ще срещаш нови любови, ще пътуваш.

Но винаги ще носиш в себе си парченце емоция от родното училище, от красивия Асеновград, от приятелствата и гимназиалните делници. 

Желая ти никога да не спираш да бъдеш любопитен, за нищо на света да не губиш бунтарството си на човек, тръгнал от място с хилядолетна история, уникална природа и достойни хора.

Тръгни по стъпките на големите предизвикателства със самочувствието на горд асеновградчанин, който цени семейство и приятели, сънува Асенова крепост и се омайва от спомена за уханните билки по баирите над неспирната Чая.

Някога ще ти бъде трудно, друг път ще ти се иска да се самозабравиш от успехите си или да се предадеш пред несправедливостите на живота.

Аз искам да вярваш, че ще се справиш с всички предизвикателства. Защото си дете на нашия Асеновград, на своя род и семейство. И ние, които оставаме на това благословено място, винаги ще те подкрепяме. Защото твоето поколение е нашето бъдеще, както твоите деца ще се вдъхновяват от твоята лична история.

Бъди здрав, вдъхновен и продължавай напред!"

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини