От х:

Днес в x:

9 °C

В деня на спорта: половината бягаха, другите се криха

Компас 94 организира поредното състезание по ориентиране

Спортуващите в Деня на спорта в Хасково днес условно се разделиха на две почти равни половини. Едните се гонеха около стадиона на Ямача, пак там другата половина се криха. Състезанията бяха по лека атлетика-организирани от Спортното училище, и по ориентиране дело на хасковския клуб Компас 94. Това бяха и единствените същински спортни мероприятия в града, като не се броят приятелските мачлета на пожарната, военните и общината, които се потяха в жегата на закрито в зала „Спартак”. В днешните мероприятия бяха включени и веломаратон до яз Сивата вода и акробатика в зала Юнак, но те нямаха състезателен, а по-скоро демонстративен характер.

На Ямача обаче атлетите се подгониха здраво, като освен помежду си се гонеха и с времето. Участваха 30-тина деца от 5-ти до 11-ти клас. Малките правеха по една обиколка на стадиона за време, големите по три. В мероприятието се включиха и гости на Спортното от Гърция.
Малко след това 26 деца от Хасково и Стара Загора стартираха в градската надпревара по спортно ориентиране, организирана от дългогодишният лидер на този спорт в града Тодор Стратиев. Задачата на надъханите момчета и момичета бе да се опазят от изгубване в дебрите на Ямача, като открият всички контролни точки и се върнат на финала за време. Контролните точки са местата през което ориентировачите задължително трябва да минат и вземат доказателство, че са били там. Откриването им става само с карта и компас. Възрастовите групи бяха две-до и над 14 годишна възраст. Малките трябваше да преминат през 1380 метра силно пресечен терен. За големите трасето бе по дълго с около половин километър-1960 метра.

Организираното спортуване днес бе по случай Денят на българския спорт 17-ти май.

Г.Христов

И предизвика поредната главоблъсканица при разчитането на картите
В търсене на контролните точки
....и бягане към следващата
Пак на Ямача имаше и същинско бягане-крос за възпитаниците на Спортното
За някои бе спринт
Състезателите се гонеха помежду си и с времето
До тях мъници загряваха с гимнастика
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 03.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Създавате добри взаимоотношения с хората от обкръжението ви и това ви помага да разширите обхвата на интересите си. Ще спечелите, ако запазите позициите си независимо от трудностите и подготвите следващите си изяви. Други ще бъдат принудени да търсят нова работа, заради невъзможността да продължат на досегашната си.
03 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Ще се заемете с важните си задачи, но не са изключени и изненади, които да наложат промяна в плановете ви. Денят е свързан и с развития от личен характер, ще имате придобивки и срещи с хора, към които храните очаквания по интересуващ ви въпрос. С колегите си бъдете общителни, но не разкривайте пред тях интимния си живот.
03 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ако представите аргументирано и по достъпен начин намеренията си, няма да се затрудните в изпълнението им. Овладени и без излишна показност, ще работите по текущите си задачи, едновременно с това договаряйки и условия по предстоящи проекти. Решаване на финансов въпрос и добри очаквания за предстоящите дни.
03 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Коректното ви поведение ще се оцени от хората, с които си сътрудничите, и в замяна ще получите същото. Не се притеснявайте излишно за проблем, касаещ близък човек. Ще съумее да се справи сам, а ако поиска помощ – не му отказвайте. Парични вложения ще ви накарат да потърсите съвет от хора, занимаващи се с инвестиции.
03 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
И творческите и професионалните ви амбиции ще намерят реализация днес. Не се колебайте да се обграждате със сътрудници, защото те ще се окажат от решаваща роля при един служебен проблем, който ще доведе до финансов успех. Едно запознанство е възможно да прерасне в голяма любов.
03 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Ще се погрижите за детайлите в работата си, за да елиминирате изненадите и постигнете очакванията си. Благодарение на организираността и предвидливостта ви, средствата ще ви стигнат за всичко, което планирате. Занимаващите се с бизнес ще реализират търговска сделка или доведат споразуменията с клиенти и партньори до предстояща такава.
03 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Ще проявите сърдечност и разбиране в отношенията си с околните. Каквито и да са причините, те ви правят по-добри и социално ангажирани, което ви отличава в сивотата на деня. Ще постигнете намеренията си, не спирайте, а работете в същия дух. Дипломатическите ви умения отново ще се проявят.
03 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
За някои от вас работа ще продължи и то с придобивки. Ще постигнете това, за което се борите, като оставате доволни. Погрижете се за близките си, те очакват това от вас. По отношение на личните си амбиции е добре да посветите в тях и партньорите си, ако имате такива.
03 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Запазете съмненията за себе си, защото липсата на информираност може да ви подведе. Финансовите ви успехи ще зависят от това, доколко добре ще изиграете картите си. Предстоящо събитие ви зарежда с вълнения, но и с известно притеснение. Мълчанието ви може да се изтълкува двузначно.
03 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Някои от вас ще се занимават с организационни въпроси, свързани с работата им. Имате възможност да работите на спокойствие и да напреднете наистина много. Не се отказвайте от идеята, дадена ви от ваш близък. Впоследствие ще откриете безспорни предимства и възможности за в бъдеще.
03 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Тревогите ви, свързани с близък човек ще отпаднат. Нещата около него започват да се развиват в благоприятна светлина и това внася спокойствие в семейството. Благодарение на последователните си действия имате шанс да реализирате отдавна планувано начинание.
03 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Денят ще премине изцяло под знака на деловите ви успехи. Усетът ви за изгодни инвестиции ще ви открие добра възможност да увеличите финансовото си състояние. С помощта на нови партньори ще укрепите позициите си в избраната от вас сфера на действие.
03 мар 2021
Последни новини