От х:

Днес в x:

Телефонни измамници подлъгаха баби от Димитровград и Радиево

Жертва на телефонни измамници стана и 81-годишна старица от Димитровград. От полицията съобщиха, че жената е получила обаждане на домашния си телефон. Мъж се представил за приятел на внучката й и й съобщил, че е приет в болницата. В разговора се включил и мним доктор, който пояснил, че трябва да му се постави инжекция, за която са нужни 2000 лева. Възрастната димитровградчанка събрала парите и ги предала на момче, дошло пред дома й на ул. „П.Хитов”. По-късно станала ясна измамата.

Подобна случка се разиграла вчера и в димитровградското село Радиево. Мними внук и полицай позвънили на 72-годишна жена, като поискали 2 000 лева за освобождаването на внука от ареста след претърпяна катастрофа. Възрастната жена не се усъмнила първоначално и предала парите на момче на видима възраст около 25 години, облечено с бяла риза и дънки.

Заради зачестилите отново подобни случай полицията  съветва гражданите да не се доверяват само на телефонно обаждане, колкото и убедително да им звучи.Възрастните лица да избягват да предават пари на трети лица – подобно настояване е сигурен белег, че ще бъдат измамени, допълват от МВР. При всяко съмнително обаждане хората могат да сигнализират на тел.112.

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини