От х:

Днес в x:

Модна революция! Автомат пуска маркови тениски по 2 евро (видео)

Автомат в Берлин предлага на минувачите готини дизайнерски тениски за две евро. Има неочаквана уловка. Когато решиш, че искаш да си закупиш дрехата, първо трябва да изгледаш видео затова как евтините дрехи достигат до теб. Клипът показва експлоатирането на работниците, които работят страшно много за много малко пари.

Видеото е заснето за „Деня на модната революция“. На 24 април 2013 година в голяма компания в Бангладеш загиват над 1000 работници. Те правели дрехи за големи американски компании в опасни за живота условия и в голяма мизерия. Работниците в тези заводи често са непълнолетни, ниско платени и претоварени от работа. Компанията Модна Революция има за цел да насърчи клиентите да се замислят и да си задават въпроси за дрехите, като мястото, където са били направени и при какви условия. 

Видеото по-долу показва непълнолетните работници, които се трудят по 16 часа на ден и взимат 13 цента (приблизително 25 стотинки) на час. Би било страшно да го виждаме всеки път, когато купуваме хубава дизайнерска дрешка евтино. Всъщност експериментът показва, че никой не искал да купи предлаганите от автомата тениски, след като е изгледал видеото.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини