От х:

Днес в x:

Разпад на Ямача: Хасково без вратари до края на сезона

Акалски/в средата/ избяга от Хасково и вече тренира с друг отбор

Свободният разпад на ФК „Хасково“ се задълбочава и заплашва направо да затрие клуба дори преди края на първенството в А група. От него остават още 3 мача, които не е ясно дали ще бъдат изиграни, понеже отбора остана без вратари. Ден след съкрушителния разгром на Лаута срещу Локо ПД с 4:0 стана ясно че вратарят Кирил Акалски окончателно е разтрогнал взаимоотношенията си с Хасково и според запознати даже рита в друг отбор. По информация от национални медии, това е пловдивски тим от В група, където Акалски вече навъртял няколко мача. Любопитното бе, че до началото на май стражът се водеше контузен, като от „Хасково“ обясняваха, че има счупен пръст на ръката и се лекува. Никой от клуба не се ангажира с прогноза колко време вратаря ще отсъства, но на двубоя с Левски на 04.05 за пръв път се заподозря, че ще е безсрочно. Тогава „Хасково“ изпадна в безумната ситуация да няма резервен страж на титуляра Николай Банков. Беше ли се контузил играчът с №1, трябваше да го сменя полевия играч Вълчан Чанев, който в цялата си кариера няма и минута под рамката.

Сега вече се изясни, че Акалски е разтрогнал с „Хасково“ по вина на клуба, за неизплатени минимум 2 заплати. Скандалът със забавените трудови възнаграждения гръмна тъкмо преди двубоя с Левски, когато целия отбор вкупом отказа да третира. 14 играчи имаха да взимат по две заплати, 10 по 1. Според нормативите на БФС тия с две, могат да скъсат договора си по вина на клуба. Никой от стачкуващите обаче не се одързости да го направи, отчасти защото им казали, че после нито един отбор няма да ги вземе, понеже навсякъде имало същия проблем. Бунтовниците се кротнаха и продължиха да играят, но на старото куче Акалски не му припукало - впечатляващата му визитка включва отбори като Локомотив ПД, Левски София, Берое Стара Загора, Черно Море, Марица ПД . Явно вратарят бил убеден че лесно ще си намери друг отбор и духнал преди края на договора си, без да рискува санкции, но с очакване на заплати. Нещо повече, в „Хасково“ имат сериозни подозрения, че точно легионерът е в основата на взривяването на съблекалнята и стачката за пари, която буквално разби отбора отвътре. „Ако това е вярно, това е несравнима к***чка от страна на играч, на който вярвахме“ коментира изпълнителния директор Тихомир Петков. Той подчерта, че още нямат писмо от БФС за разтрогване на договора с Акалски, но призна че в момента от Хасково нямат идея къде е той. За последно им казал, че отива до Пловдив да лекува стара травма. Кирил Акалски дойде в Хасково през есента с треньора Емил Велев-Кокала и в началото бе несменяем титуляр. Последния си мач изигра при загубата от Черно море във Варна с 0:1 на 15-ти март, където бе контузен. После Кокала подаде оставка и мястото на легионерът истина за сметка на Николай Банков.

Така или иначе обаче в Хасково са изправени до стената и признаха, че се опитват, но не могат да открият нов вратар. Кризата с пост №1 датира от средата на сезона, когато кой знае защо от отбора бяха натирени местните любимци Емил Данчев и Боян Пейков. Единственият им заместител е 19-годишния Едуард Мечикян от Созопол, който обаче е с контузен глезен и със сигурност няма да играе до края на сезона. Така, ако Николай Банков се контузи в Хасково трябва да играят като махленските футболни отбори-на вратата ще се въртят полеви играчи, които тепърва ще се учат да играят и с ръце.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (13)

  • 1
    Вс
    Всевишния Кенанец
    36 -3
    12:23, 12 май 2015
    Да се потърси отговорност в тези които довлякоха Кокала, след неговото идване част от добрите играчи бяха изгонени, на тяхно място дойдоха един куп неудачници, които впоследствие решават че ще си ходят когато си искат, Акалски, Тевия, бяха само малка част от сбирщината която представлява ФК Хасково 2009 + спонсора, който няма пари за заплати = НАЙ-СРАМНОТО ПРЕДСТАВЯНЕ В ИСТОРИЯТА НА ХАСКОВСКИЯ ФУТБОЛ!!!
  • 2
    Ол
    олеле
    23 -3
    12:58, 12 май 2015
    нищо ново под слънцето, изобщо защо ни допуснаха в А група ? Не ми е ясно, излагация стил кауня на ямача
  • 3
    Ха
    хахаха_1431427631
    3 -9
    13:36, 12 май 2015
    Не ти е ясно, защото главата си я носиш само за ук... Виж коментара
  • 4
    Ул
    Ултра Хасково
    12 -12
    13:44, 12 май 2015
    Стигате с този негативизъм този отбор е създаден през 2009година и вижте до къде достигна Сега трябва да се запази отбора и като си оправим базата да атакуваме А група ни вярваме че г-н Назъров няма да остави отбора защото той е сериозен бизнесмен ние истинските фенове вярваме че отборът ще се запази и ще не радва
  • 5
    Fi
    filatov
    18 0
    13:46, 12 май 2015
    Пълна излагация с тия наемници където ги докараха в Хасково.Защо не вземат един вратар от школата ,ами се излагат с полеви играч.
  • 6
    По
    попов
    12 -1
    13:51, 12 май 2015
    ето това ни очакваше като се доверяваме на кокали и мокали и техните носни кърпички,където ги влачат навсякъде с тях си.
  • 7
    Ku
    KUR
    8 0
    15:00, 12 май 2015
    Абе ризили ,я се скрийте някъде че излагате целия град .Даеба и пиандетата !
  • 8
    Юл
    юлиян барабаниста
    10 -1
    15:56, 12 май 2015
    защо не превикат кольо костов стария вратар то е още във форма.
  • 9
    Би
    бивш футболист
    11 0
    16:25, 12 май 2015

    Преди време бях писал за управителния съвет на хасковския клуб. Всичко, което писах се превърна в реалност. Отборът отива отново в "Б" група. Просто , защото футболът е бизнес, наука, с него трябва да се занимават интилигентни и грамотни хора, а не хора, които стават за маса и голи приказки.
  • 10
    12
    12345_1431440872
    3 -10
    17:17, 12 май 2015
    Отбора отива в канала.Нов отбор ще трабва да се на... Виж коментара
  • 11
    Ss
    ss-23
    6 0
    22:37, 12 май 2015
    Отново смешки и глупости.Вие фенове не го ли разбрахте.ПИМ и г-н Назъров са сериозни но в кая на краищата до кога ще издържат да дават пари на тези лигльовци.Всеки нормален човек ще се откаже от тях.Те не заслужават да бъдат коментирани не ги бива,пълна нула.Даже две нули.
  • 12
    20
    20
    1 0
    11:24, 13 май 2015
    Тва пак е работа на кмета. Много е хитър да знаете.
  • 13
    12
    123
    2 0
    13:08, 13 май 2015
    То пък един отбор!
Последни новини