От х:

Днес в x:

Канят димитровградчани да танцуват валс за рекордите на Гинес

Ръководителят на "Галаксико" Тихомир Митев показа как ще изглежда танцът, с който Димитровград кандидатства за Гинес

На 22 май в Димитровград на входа на парк "Марица" ще се танцува валс. Събитието е част от международна инициатива, чиято цел е да се подобри рекорд на Гинес. Танцът ще се проведе едновременно в десетки градове в Европа. Могат да се включат, както професионалисти, така и аматьори. Началото е в 12:00 часа, а задължителната регистрация ще е от 10:00 часа.

За пръв път България се включва тази година, а Димитровград е единствения български град, изявил желание да участва. Желаещите трябва да танцуват четири части дворцови танци по музика на Йохан Щраус, като стъпките са точно определени. Всяка от частите е с продължителност по 6 минути.

Танцуващите ще бъдат облечени в цветовете на Европа синьо и жълто. Освен от Димитровград, се очакват участници от Хасково, Горна Оряховица, Свиленград, поясни ръководителят на "Галаксико" Тихомир Митев.

Организаторите уточниха, че генерална репетиция на мероприятието ще се проведе идния петък - 15 май от 18:00 часа на входа на парк "Марица". Тогава могат да бъдат видяни и самите стъпки от валса. Ще има и хореография с чадъри.

Видео как изглеждат частите от валса, които трябва да се изиграят на 22 май- вижте тук.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Am
    aman
    6 -1
    14:55, 11 май 2015
    Тахире, махни се вече бе навлек..... стига се навира все пред камерите. ОМРЪЗНА НИ ВЕЧЕ твоето двуличие.
Последни новини