От х:

Днес в x:

Седмица на спорта започва от днес в Димитровград

Седмица на спорта започва в Димитровград от днес

Седмица на спорта стартира от днес в Община Димитровград. Проявите са свързани със 17 май- деня на българския спортист.

Първата инициатива е турнир по футбол на малки врати за аматьори, който започва на стадион "Раковски" от 18:00 часа тази вечер. За участие са се записали 7 отбора. Срещите продължават до края на седмицата.

От 11 до 17 май са предвидени и различни спортни състезания.

На 13 и 14 май от 18:00 часа ще има надпревара по тенис на маса, мястото е фоайето на зала "Младост". Могат да участват момичета, момчета, мъже и жени.

На 16 май от 9:00 ще започнат състезание по тенис за мъже и жени. Мястото са тенис кортовете до стадион "Раковски".

На 17 май от 19:30 часа е организирано състезание по стрийтбол за момичета, момчета, мъже и жени. То ще бъде в двора на ЕГ "Д-р Иван Богоров". Записването за всеки един турнир ще бъде на място.

Идния петък- 15 май ще бъде посветен на спорта за учениците. Всички общински училища ще участват в празник "Спортът - арена на приятелство" на стадион "Раковски". В него ще участват деца от 1 до 8 клас, които ще мерят сили в състезания по волейбол, футбол, народна топка, лека атлетика, тенис на корт и баскетбол.

За учениците от горния курс също ще има състезания по волейбол и баскетбол по училищата. При лошо време спортния празник ще се проведе в зала "Младост".

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини