От х:

Днес в x:

Григор отново се издъни срещу Надал и рутинно падна с 0:2

Григор отново падна от познат съперник

Българската първа ракета отново се издъни в опита си да бие дори намиращия се в незапомнено слаба форма Рафаел Надал на 1/4-финала от Мастърса в Мадрид. Това е 6-тото поредно поражение на българина от испанеца, но разликата е, че тази година Надал го бие който го хване и не е помирисвал дори шанс за победа срещу топ 10 играч. Димитров е №11 и се предполагаше, че ще окаже по-голяма съпротива, но падна с рутинното 0:2 сета. При все че хасковлията записа две поредни победи в турнира над играчи като Фабио Фонини и Станислас Вавринка. Първият е кошмар за така наречения Крал на клея Надал, след като го отупа два пъти тази година/и все на клей/, а втория е топ 10 играч и победител от Голям шлем. Разликата е, че срещу тях българина няма проблеми с психиката.

Именно тя предаваше нашия от началото до края. Григор допусна брейк в 3-я гейм на първия сет, но почти веднага намиращия се далеч от своето най-добро Надал му върна жеста с 3 непредизвикани грешки и пробива бе върнат. Вместо да се възползва от психологическото си предимство, Гришо допусна два брейкбола още в следващия си сервис. Успя да ги отрази и дори стигна до геймбол, но после направи поредица грешки и направо подари подаването си на съперника, а малко по-късно и сета с 3:6. Във втората част българинът тръгна надъхано и проби за 3:1 но после се срина и резултатът бързо стана 3:4. Гришо успя да изравни, но когато сервираше за оставане в мача при 4:5 отново се пречупи и подари поредния пробив на испанеца, а с това и мача с 3:6 и 4:6.


За нашия остава утешението, че това бе най-доброто му представяне на Мастърса в Мадрид от който заработи и 100-на хиляди евро. Клей сезонът му продължава с друг турнир от серията Мастърс - в Рим.


Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини