От х:

Днес в x:

Мебели и икебана прославиха Дървото в Пловдив

Петя, Златимира и Христо до учителя си Тихомир Жеков

Професионалистът на хасковската гимназия по Дървообработване и строителство тази година е от специалност „Мебелно производство“. При това за главната роля кандидатстват трима души, и тримата от 11 В клас. Те защитиха своето и на гимназията реноме с призови места на националната панорама на професионалното образование, която се проведе в Пловдив през уикенда. Възпитаниците на Тихомир Жеков заковаха 1-во място в категорията Стилни мебели и дърворезба, а в генералното класиране измежду 130 гимназисти от 12 професии заеха 3-то място отборно. Майсторите на функционалната и стилна мебел се наричат Петя Колева, Златимира Георгиева и Христо Димитров. Те подготвили широк мебелен ансамбъл и го украсили с майсторски резби, които го превърнали в уникален сам по себе си.

Шампионски подгласници им станаха от традиционно много силния отбор на Дървото в специалност "Паркостроителство и озеленяване", подготвян и тази година от преподавателя Череша Петрова. Майсторите на икебаната така аранжираха иначе обикновени цветя, че се получи нещо съвсем необикновено. Стела, Христина и Георги шашнаха дотолкова с творбата си в кошница, че безапелационно заслужиха златния медал на журито.

За разлика от предишни години, с това титлите на хасковската строителна гимназия свършиха. Училището се бе разглезило от систематично мачкане на конкуренцията и връщаше с първи или втори места във всички професии. Сега обаче иначе нон-стоп шампионите от „Строителство, архитектура и облицовки“ останаха 4-ти, а другият тим зае 5-тото място в сухото строителство.

Г.Христов

"Парковото" спечелиха в раздел "кошница"
Шампионският отбор и на Паркостроителството-Стела, Христина, и Георги с учител Череша Петрова
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини