От х:

Днес в x:

Още един ранен при катастрофа от Пъков: Усеща се безнаказан

Още един човек разказа, че е пострадал тежко при катастрофа, предизвикана от бизнесмена Цветан Пъков, който прегази с джипа си 6-годишно момче в Панагюрище.
Христо Христов разказа пред bTV, че на 17 ноември 2012 година рано сутринта пътувал по стар път между Вакарел и Панагюрище. На остър завой без видимост, в насрещното платно изскочил същият джип Ауди Q7, с който беше убит и малкият Петьо Гевечанов. 

Тъй като Пъков е карал с превишена скорост - според свидетели отново с над 100 км/`час, не успял да вземе завоя, и се ударил в автомобила, с който Христов отивал с приятели на лов. На мястото имало 4 знака, които предупреждавали за хлъзгъв път и ограничение на скоростта.

Потърпевшият се събудил два дни по-късно в болница с множество сериозни травми. 

"Бях потресен, когато видях по новините, че е убил дете, защото само преди 2 години и 5 месеца той предизвика катастрофа с мен и това, което преживях, беше ужасно, не го пожелавам на никого. Имах счупени таз, капачкака, ключица, хематом в главата, правиха ми няколко операции. Първия път лежах в болница два месеца, след това още два, после още един, продължих и с лечение вкъщи", разказа още Христов.

След като се прибрал у дома, го посетил разследващият полицай от Ихтиман и започнал да го убеждава да се откаже от дело срещу Пъков. Обяснил му, че делото ще се проточи проточи повече от три години и така ще изпусне срока да търси обезщетение от застрахователите. В същото време бизнесменът, който бил с чисто досие и не бил употребил алкохол, щял да се размине само с пробация. Общено било и обезщетение от него, защото бил заможен. Такова обаче пострадалият така и не получил.

Сега ужасно съжалявам, че се съгласих. Той се усеща безнаказан, позволява си своеволия, може да има и протекция”, заяви Христов. 

Той коментира това, че срещу него Пъков досега не е имало дела за катастрофи, не значи, че е бил изряден. 

Вчера друга пострадала от него - възрастна панагюрка, разказа, че била прикована на леглото за полвин година, след като бизнесмент я блъснал с колата си. 

Излизам от поликлиниката. Стъпила съм на тротоара. Той с бясна скорост назад. И като ме блъсна, аз останах на земята”, каза Ненка Поптолева.

От полицията заявиха, че нямат данни за такъв инцидент, заради което тя смята, че бизнесменът отново е успял да се покрие.

След последния фатален инцидент Цветан Пъков е в ареста. Днес съдът трябва да реши дали да го задържи за постоянно или да го освободи.
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини