От х:

Днес в x:

Ивайло Петев: Можем да изненадаме италианците

Новият селекционер на България Ивайло Петев обеща, че ще изненада световния шампион от 2006 г. Италия в официалния си дебют начело на „трикольорите“ на стадион „Васил Левски“ довечера (21,45 ч., БНТ1). Двубоят е от ключово значение за нашите - равенство или загуба със сигурност ще ги извади от сметките за класиране на европейското първенство във Франция през 2016 г.

 „Шансовете на двата отбора са равни. Вече не живеем във времето отпреди 20-30 години, в което именитите тимове с лекота печелеха срещу аутсайдерите. Доказателство за баланса на силите са резултатите, които се получиха на последния мондиал. Това ми дава амбиция и увереност, че ще се представим достойно“, коментира Петев пред Диема Спорт.

Специалистът отказа да се оправдава предварително с по-ниската класа на своите футболисти. „С тези играчи разполагаме, с тях трябва да работим. Вярно е - Италия е качествен тим. Мисля обаче, че можем да ги изненадаме. Вярвам в способностите на момчетата“, увери селекционерът.

Той не пропусна да разкритикува състоянието на базите за футбол в България и тенденцията родните отбори да залагат на все повече чужденци в съставите си. „Без реформа няма как да се получи. Не може на толкова лоши игрища да искаш динамика и по-голяма комбинативност от състезателите. Естествено, искам да гледам и повече българи в „А“ група. Без да залагаме на юношите, няма откъде да чакаме да се появят новите Стоичков и Бербатов.“

 Дебютът му начело на националите ще бъде наблюдаван от не повече от 17 хиляди зрители. От БФС признаха, че продажбата на билети върви твърде бавно - до снощи феновете бяха изкупили едва 9000 (за сравнение 30 хиляди гледаха сблъсъка с лидера в групата Хърватия, загубен с 0:1, на 10 октомври м.г. - б.а.). Причините са както в лошото представяне на футболистите, така и във високите цени - талоните за места зад вратите струват по 10 лв., а за секторите „В“ и „А“ са съответно по 30 и 50 лв.

Сериозни проблеми за гостите

 Сериозни проблеми има да решава селекционерът на Италия Антонио Конте преди гостуването на България. На последната тренировка на базата „Коверчано“ тежка контузия получи един от основните футболисти в състава - Клаудио Маркизио. 29-годишният халф на „Ювентус“ е със съмнения за увредени коленни връзки, които може да го извадят от терените за няколко месеца. По здравословни причини часове преди това отпаднаха още двама от „адзурите“ - Мануел Паскуал и Алесандро Флоренци. Въпреки кадровата криза тимът от Апенините е категоричният фаворит на букмейкърите. Успех на България е оценяван с коефициент над 4, а залозите за победа на гостите вървят при 1,6-1,9.

 В самолета за София заедно с националния тим потеглиха и двама ВИП персони. В България снощи се очакваше да пристигнат президентът на италианската федерация Карло Тавекио и босът на „Лацио“ Клаудио Лотито, който заема ръководен пост и в местната футболна лига.

Източник: http://presa.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини