От х:

Днес в x:

На 27-ми март: Целят ни гръмотевици, вали ни дъжд и ще е студено

Все хубави неща ни чакат на 27-ми март. Тъкмо свикнахме с отлятването и захвърлянето на якетата и днес пак ще застудее. При това маскирано. Сутринта ни посрещна с високи минимални температури от 7-9 °. Яа сравнение вчера бяха 4 пък после стана над 18°. Ако подлъгани от това днес сте тръгнали на рабогта по една ризка, сте прецакани. Максималното топло няма да е повече от 12-13° градуса, за които една ризка си е крайно недостатъчна. За онези, които са на принципа че красотата иска жертви и се поразхвърлят още, ще жертват тотално личния си комфорт и нищо чудно да се озоват клиенти на някоя аптека.

Защото освен хладното и ще духа. Вятърът ще е слаб до умерен от изток и югоизток, по-скоро топъл отколкото студен. Но той ще бъде придружен с дъжд. След снощния валеж има известно прекъсване, но следобед отново ще ни почне. Ще вали над по-голямата част от страната, но особено интензивно в Рило-Родопската област, като над Родопите и онези в полите им ще има и гръмотевици. Гръмотевици са прогнозирани над цялата хасковска област и в този смисъл или трябва да бягате от региона или да се примирите, че точно днес може да останете без ток и други удобства на цивилизацията.

Добрата новина, утре лееко ще се стопли, макар че го дават пак да вали. Ама поне няма да има гръмотевици. И още нещо: може да бъде и по-зле, например в неделя, когато ще се застуди до 5-6 ° и на бързо ще ни припомни как се палят печки.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини