От х:

Днес в x:

ГЕРБ дари 5 хиляди за джамията в Търън

ГЕРБ дари 5000 лв. на джамията в смолянското село Търън за ремонт на покрива. Парите са отделени от държавната субсидия на партията, по предложение на областния координатор Николай Мелемов, след молба от джамийското настоятелство в селото.

Средствата са необходими за ремонт на покрива на молитвения дом, който е в окаяно състояние. При посещението си в джамията Мелемов заяви, че е удоволствие да се помогне за такава кауза, защото религията прави от хората човеци.

Реставрацията на религиозни храмове е важна. Това са сгради, които крепят духа на хората в тези трудни времена. Помагали сме и за джамии, и за църкви с държавната субсидия на партията, която насочваме преди всичко в полза на обществото“ , подчерта Мелемов.

С пари от субсидията на ГЕРБ през есента бяха ремонтирани с 10 000 лв. църквите „Успение Богородично” и „Св. Никола” в Широка лъка, с по 5000 лв. "Св. Атанасий Велики" в Чепеларе и храм „Свети Георги“ в Златоград.

Джамията в с.Търън е построена през 1949 г. върху основите на съществуващ стар молитвен дом. Благодарности за направеното дарение отправиха кметът на селото Явор Говедаров, председателят на джамийското настоятелство Зюлфи Маджиров и имамът на селото Сали Мехмед.

СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини