От х:

Днес в x:

12 °C

Два протеста срещу ромското насилие - умерен и атакистки

Групата на атакистите пред входа на Темида

Протестът срещу ескалиращото ромско насилие, проведен пред сградата на Окръжния съд в Хасково, се разцепи на две. Едната част бяха познати протестиращи от Атака, с развети знамена и плакати с искане за връщане на смътното наказание. Другата, по-умерена група протестиращи, се отдели на десетина метра, до кръстовището. Сред тях бе и съпругът на пребитата и ограбена от циганин рецидивист д-р Велислава Джонева – Владимир Славски.

“От Фейсбук разбрах, че протестът ще е срещу бездействието на държавата пред престъпността, но тук виждам нещо друго, затова няма да отида там”, заяви Славски. Той носеше и написано от съпругата му изявление. В него д-р Джонева благодари на всички съграждани за проявеното съчувствие, което й е помогнало да преживее сполетялото я нещастие. Лекарката обаче призовава към толерантност и апелира всички да отправим призив към всички институции в държавата, имащи отношение към проблема, да се спре насилието и агресията. “Защото ако нищо не се промени след моя случай, ще има още пострадали”, заявява д-р Джонева.

“Разбрах от медиите, че нападателят на съпругата ми е рецидивист с няколко присъди. Убиецът на Вероника от Велико Търново също. Двамата имат сходен профил. Очевидна самата система създава и отглежда такива рецидивисти, те са от един модел. На това трябва да се сложи край”, заяви Владимир Славски.

В групата на умерения протест имаше повече жени, неколцина мъже и млади хора. Някои от тях познаваха лично пострадалата д-р Джонева, други бяха само чували за нея, но все хубави неща.

“Само два дни след случая с д-р Джонева в дома ми влезе крадец. В центъра на града, в блок, чийто вход се заключва, на четвъртия етаж, послед бял ден. Майка ми е била в жилището, слава Богу, разминало се е без инциденти”, разказа Златка Иванова. Протестиращите искаха законодателни промени, които да оставят бандитите зад решетките, а не да ги пускат на свобода, за да извършват нови престъпления.

Групата на Атака пък бе издигнала знамена точно пред входа на Темида, както и плакат с искане за връщане на смъртното наказание за тероризъм и за участие и подпомагане на Ислямска държава. “Съдът е подкупен, съдиите вземат рушвет и пускат бандитите, за да ни убиват и ограбват. Страх ни е да се прибираме вечер, страх ни е домовете ни, да не влезе някой да ни пребие за 5 лева”, заяви възрастен мъж от групата на Атака.

Тодор Кръшков

Съпругът на д-р Джонева - Владимир Славски, се дистанцира от атакистите и прочете посланието й от другата страна на булеварда
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

 • 1
  Сл
  Славянин
  29 -2
  19:40, 20 мар 2015
  До 123
  Ти внимавай, защото всяка несправедливост си има край. Все в един момент народът взема нещата в ръцете си.
 • 2
  Kr
  kraq
  6 0
  09:01, 21 мар 2015
  Otnovo dokazatelstvo, che delata ni kucat i zatova Balgariq zatuna! Inache na prikazka prodaljavame da sme NUMBER 1.....
 • 3
  Ga
  gamensa40
  6 -7
  10:42, 21 мар 2015
  всичките от махалата неса еднакви има сред тях много кулурни хора
  даже от нашите българи. да не говорим общо за всички
  всичките от махалата не са ц***** има между тях турци повечето са мяслумани и не знаят цигански вие ги бъркате с циганите защото са от боята не влизаите грях има гозпод.

Хороскоп за 02.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Денят е силен за начинания, в които влагате творчество и желание за напредък. Ще се толерират градивни действия, насочени към семейството, другите и бъдещето. Обществената ви ангажираност също ще дава резултати, така че бъдете активни. Грижите за здравето ще имат видим ефект.
02 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Очаква ви ползотворен ден, имате всички шансове да изпълните онова, което сте планирали. Имате известни колебания, но с подреждането на делата ви те ще отпаднат. Опитайте се да не пренебрегвате чувствата и желания на вашия партньор.
02 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Енергични и с желание, ще пристъпите към задачите си и ще ги приключите в срок. Интелигентното ви присъствие ще благоприятства атмосферата на работното място, нещо, за което ще получите похвала от шефа. До себе си имате някой, който заслужава повече внимание и това го разбирате много добре. Не проигравайте шансовете си там.
02 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Рак:Новости в личния ви живот и ярка делова изява.Щастието е на ваша страна .и макар,че не сте хазартен тип-може да рискувате.Заложете на 5.Успех.
02 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Всичко, продиктувано от разума днес ще ви носи удовлетворение. Близките ще споделят част от грижите ви и това ще увеличи шансовете ви. Имате предостатъчно време за да анализирате създалата се обстановка и да направите правилния избор. Изберете най-перспективната възможност.
02 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Наясно сте с нещата, с които ви предстои да се занимавате. Бързо ще се освободите от съмненията си и ще напреднете, отхвърляйки голям обем работа. Настроението ви ще се повиши от добра новина, свързана с бизнес, семейство, пътуване. Познати ще ви направят изгодно предложение за съвместно начинание.
02 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Сред близките си ще можете да се отпуснете и разтоварите. Доброто ви финансово състояние за момента ви прави по-спокойни и уверени за близкото бъдеще. В дългосрочен план ще имате възможности за изяви, с които ще постигнете повече стабилност. Не се притеснявайте. Избягвайте да давате пари на заем.
02 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Най-добре ще е днес да бъдете у дома, в противен случай ви очакват изненади. За някои от вас денят ще бъде свързан и с доста работа. Не я отлагайте. Отхвърлете колкото се може повече от нея. Интелектуалните занимания ще се окажат ползотворни за вас днес.
02 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Започващите промени ще ви се отразят позитивно, въпреки, че в началото може да изживеете притеснения. Ще утвърдите постигнатото и ще продължите да се развивате в много посоки. Постоянството ви е гаранция за успех и носи желаните резултати. Има от какво да сте доволни.
02 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Похвално е желанието ви да сте полезни на хората, с които работите и на такова внимание ще се радвате и вие. Ще бъдете очаровани от някой, с когото ще станете по-близки и ще търсите общи пътища за изява. Успешни ще бъдат пътуванията ви, ако вземете под внимание всички подробност.
02 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Проявете уважението си към отсрещната страна и вежливо изслушайте доводите им за едно или друго тяхно решение. Това ще привлече към вас благоразположението им, от което ще се възползвате на по-късен етап. Присъствието на човека, за когото мислите често ще ви донесе приятни вълнения.
02 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Определете приоритетите си и работете върху тях, не се разсейвайте. Впечатлявате с бързата си мисъл и аналитичните си способности. Ще имате успех с всичко, което днес бъде обект на вниманието ви. В личен план ще имате среща и тя ще сложи началото на ново сътрудничество. Не пренебрегвайте личните си предпочитания.
02 мар 2021
Последни новини