От х:

Днес в x:

Регионалния съвет за развитие на Южен централен район заседава в Кърджали

Областният управител Илия Илиев ще председателства заседанието на Регионалния съвет за развитие /РСР/ на Южен централен район /ЮЦР/, което ще се проведе утре, 19 март, от 11 часа в зала 301 на областна администрация Кърджали. На него ще присъстват Иван Аспарухов – заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството, Валери Борисов – заместник-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Ирена Георгиева – заместник-министър на туризма, представители на министерства, областните управители от областите от ЮЦР, кметове и представители на общините от района, представители на синдикални и браншови организации, НПО и представители на академичните среди от област Кърджали.
На заседанието Илиев ще представи актуална информация по поставени проблеми на заседанията на РСР на ЮЦР в Кърджали по време на председателството през 2012 г. Присъстващите ще бъдат информирани за състоянието на следните значими за областта проекти: „Регионален център за управление на отпадъците в Кърджали”, финансиран по Програма ИСПА и държавен бюджет; „Интегриран воден проект за Кърджали: Изграждане на ПСОВ и довеждащ колектор, разширение и реконструкция на водоснабдителната и канализационна мрежа”, предложен за финансиране по Оперативна програма „Околна среда” 2007-2013 г.; Обходен път на гр. Кърджали.
Ще бъдат представени и обсъдени и следните актуални проблеми на територията на област Кърджали: Съдействие за превенция на свлачищните процеси и овладяване на последиците от тях на приоритетни обекти на територията на област Кърджали; Предприемане на действия за сключване на споразумение с Република Гърция за преминаване на автобуси (до 55 места) през ГКПП „Маказа”.
Представители на областните администрации Кърджали, Смолян и Хасково ще докладват относно проблемите и развитието на планинските и граничните територии. Ще бъдат представени стратегически проекти в сферата на транспорта, околната среда, туризма, ГКПП и др.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини