От х:

Днес в x:

Борисов преди извънредното заседание на ЕС: Вече достатъчно ни се подиграват, надявам се днес да има решение

Демонстрираме висша степен на „прозрачност“. Често обичат да критикуват страните от Източна Европа, тук го виждаме в пълен обем. Вече достатъчно ни се подиграват, така че да се надяваме днес да има някакво решение. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов преди началото на извънредното заседание на Европейския съвет в Брюксел.

До тук всички сме чули за кое няма начин, вече втори-трети ден. Ние до този момент знаем срещу кои сме против. Да се надяваме днес да намерим около кой да се обединим“, добави премиерът Борисов.

Попитан дали ЕНП държи на председателското място на ЕК, Борисов потвърди и се аргументира, че то се полага на партията-победител. „В същото време сами не можем да вземем нито един пост, без да се намери вариант, затова има десетки варианти“, каза още българският министър-председател.

„Предложих Пленкович за председател на ЕК. Сега всеки предлага и казах – ето още варианти“, отговори премиерът Борисов на въпрос относно разговорите в рамките на ЕНП.

Помолен да коментира поведението на европейските депутати, които днес по време на европейския химн отказаха да станат, а други обърнаха гръб, премиерът Борисов подчерта, че това си е тяхна работа. „Защо отиваш там? Можеш да отидеш в Съветския съюз, в Китай, Индия и там да станеш депутат като ти харесва повече. Отиваш и обръщаш гръб – не го разбирам. По-добро място от Европа няма!“, добави министър-председателят Бойко Борисов.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    За
    Затварачката
    2 -1
    14:03, 2 юли 2019
    По добро място от Европа няма казал батето бойко е няма за такива като него цецко цецка доган стаонишив терасата балкона и хич му не идва на ума за баба Пена дядо Грую и десетки хиляди още които са на хляб и луки сол ашколсун аркадашлар
Последни новини