От х:

Днес в x:

7 °C

Полусрутен склад дебне жертви край пътя Хасково-Димитровград

Новостроящо се, но вече полуразрушено хале в м."Горния кър", може да се превърне в жива клопка за любопитни или недобросъвестни граждани.

Срутената на 2/3 постройка се набива на очи отдалече по едно от най-оживените трасета-пътя Хасково -Димитровград.

По сигнал на читатели на haskovo.net направихме проверка на място.

От информационната табела, лепната на един от останалите здрави прозорци става ясно, че обектът е частен. Строежът на халето има всички разрешителни книжа. Изграждането ме у започнало на 2 октомври, миналата година. Предназначението му е - бъдещ склад за безалкохолни и пакетирани храни. Възложител на строежа е хасковското ЕООД “Мик“, а строител е „ГЕМЕГ“ ЕООД-Димитровград. Според наша информация складът е на стойност около 300 000 лв, реално той е трябвало да заработи на 31-ви март.

Вместо това обаче, 18 дни преди пусковия му срок, гледката на място е меко казана ужасяваща.

На пръв поглед човек може да се заблуди, че падналата постройка е поддала под напора на снежното бедствие тези дни. Според наши източници обаче това не е така. Срутването е станало на 7-ми срещу 8-ми март. Грешката е конструктивна, е мнението на специалисти. Според разяснението на строителни инженери, подобни конструкции са разчетени с нормативно износване от порядъка на 170-180 кг. на кв. м. Простичките сметки показват, че за да падне под напора на снега, на квадрат върху конструкцията трябва да е имало по около 2,5 м.сняг.

В крайна сметка загубите за инвеститора са очевидни, тове е лошо. По -лошото е обаче, че обектът е действително опасен и според специалистите е възможно ново срутване откъм останалата му засега здрава част. От всички краища на сградата висят окъртени алуминиеви профили, чиито остри части заплашително дебнат от поне 5 м. височина. Въпреки това обаче коло обекта няма заградителна или каквато и да е сигнална лента за опасност, нито пък предупредителна табела, или нещо, което да  възпира хората, решили да продължат по-навътре от пътя в близост до сградата.

Кметът на Димитровград Иво Димов потвърди, че и в общината има подадени сигнали от граждани за опасния обект, но понеже имотът е частна собственост, местната власт не може да се намеси. Всичко, което се случва или би се случило на територията на порутения склад е отговорност на собственика.

Шефът на РДНСК Ани Джурова пък не си вдига телефона, за да обясни дали Дирекцията може да вземе мерки по случая и да задължи частника да обезопаси съоръжението.

В този случая въпросът остава отворен, но пък нашите опасения при евентуален инцидент са дали пак цъкането с език няма да стигне до старата изтъркана фраза: След дъжд -качулка.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 05.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Ще се погрижите за делата си, така, че да не изоставате в новостите. Благодарение на разумните си действия ще се ползвате от благоприятна ситуация и с възможност да избирате. Очакванията ви ще са основателни и резултатите няма да закъснеят. Бъдете умерени във всичко.
05 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Правилно насочени, финансите ви ще се увеличат и без да търсите помощта на хората от властта. Разчитайте повече на себе си и по-малко на онези, които ви обещават бързи сделки. Има опасност от измами от недобре настроени към вас. В компанията на любимите си същества ще прекарате една чудесна вечер.
05 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Отстрани делата ви изглеждат малко рисковани, но вие сте разумни и няма да се подведете на емоциите си. Напредък ще отбележите в делови преговори и бизнес-начинания. Не поставяйте интимните си отношения с партньора на втори план, много скоро може да съжалявате за това. Предизвикателства за творците.
05 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Очакват ви големи успехи през този ден. Успявате да внесете организация навсякъде около себе си днес, дори това да не се хареса на някои хора. Действате независимо и твърдо преследвате целите си. Възможно е да ви се наложи да пристъпите към крачка, която ще изисква пълната ви концентрация през следващите дни. Не се отказвайте от намеренията си.
05 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Златната среда днес е верния път във всичко, което имате намерение да правите. Потиснете желанието си да давате оценка на хората в обкръжението си, може да подцените някого, от когото ще зависите в бъдеще. Стремежът ви към успех на всяка цена няма да ви донесе очакваното. Делата ви на работното място ще се развиват според вложената в тях енергия, което значи без особени затруднения.
05 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Този ден ще ви предостави шанса да тръгнете по нов път, който отдавна очаквате. Част от амбициите ви ще се увенчаят с успех още днес, когато ще имате възможност да постигнете значителен напредък в професионален план. Хората, с които работите ще останат доволни от начина, по който се справяте с работата си. В личен план се радвате на разбирателство.
05 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Самочувствието ви днес е особено и високо и това е напълно закономерно с оглед на успехите ви през деня. Постигате напредък в области, които досега сте срещали сериозни трудности. Не се предоверявайте на познати. Споделеното от вас в непринуден разговор, може да бъде използвано за да ви злепоставят. Преодолявате здравословен проблем.
05 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
С идеите и поведението си успявате да впечатлите важен за деловите ви начинания човек. Най-вероятно ще успеете да получите искан от вас кредит или някакъв вид материална подкрепа и ще преминете към осъществяване на замисленото. Бъдете по-гъвкави в личните си взаимоотношения и оставяйте повече пространство на човека срещу вас. Ако проявите разбиране ще постигнете много повече.
05 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Чудесна седмица за всички представители на вашата зодия. Независимо дали посвещавате времето си на делова активност или просто безделничите очакват ви много приятни дни. Не се тормозете просто се наслаждавайте на късмета си и хубавото време.
05 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
С интерес ще се отнесете към задача, чиито финансов еквивалент ви прави по - напористи в изпълнението й. Откритостта в поведението ви прави възможно постигането и на други ангажименти. Това може и да не се хареса на някои, но вие ще се почувствате удовлетворени и с амбицията да продължите.
05 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ако не въздържате емоциите си днес, рискувате целият ден да се изнерви и да не успеете да свършите почти нищо съществено. Въпреки трудностите, които се изпречват на пътя ви, имате възможност да подобрите положението си с повече търпение и добре премислени маневри. Вечерта ликвидирайте излишното напрежение в приятелска компания.
05 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Предстои ви много работа, но не разчитайте тя да е непременно свързана със значителни финансови постъпления. Поводът за празнуване ще дойде от другаде. Работете целеустремено, защото скоро ще имате повод за радост. Очакват ви хармонични отношения в семейството.
05 мар 2021
Последни новини