От х:

Днес в x:

Киша в понеделник, снегът преминава в дъжд

Обичайната гледка в неделния ден

Предимно облачно ще е времето днес, прогнозират от хасковската синоптична станция. Според метеоролозите в понеделник ни очакват превалявания от дъжд, само по високите части от сняг. Валежите обаче няма да са значителни. Вятърът постепенно ще отслабне. Температурите към 8 часа тази сутрин бяха 1.5 по Целзий, очаква се през деня да се покачат докъм 3-4 градуса.

Пътната обстановка обаче остава тежка. Сложна е ситуацията в областите Кърджали, Смолян и част от Пазарджик, прохода Юндола и от Велинград към Батак третокласния път към Сърница. Това заяви тази сутрин инж. Лазар Лазаров, шеф на Агенция „Пътна инфраструктура”. „Третокласната пътна мрежа на двете области Кърджали и Смолян остана затворена и тази нощ за всички превозни средства. Надявам се през днешния ден третокласната пътна мрежа да бъде отворена и на двете области. Има много паднали дървета и свлечена скална маса. Съвместно с екипите на ПБЗН заедно ги отстраняваме. Включиха се и екипи от горските стопанства. Не мога да кажа, че към момента имаме нужда от помощ от военните”, обясни инж. Лазаров. Той посочи, че по-скоро проблемът е с липсващото електрозахранване.
„Магистралите са почистени и проходими за движение при зимни условия. Когато преминават през планинските проходи, хората трябва да са внимателни, тъй като снегът отвори много срутищни процеси. Може да се пътува, но по пътищата за Смолян и Кърджали има редица ограничения. Всеки трябва да се информира предварително за маршрута, по който ще тръгне. В област Смолян и Кърджали повече от 72 часа снегът не спря”, поясни инж. Лазаров. Той заяви, че екипите са на терен и почистват постоянно, но най-голям проблем се създава от падналите дървета и свлечената скална маса. „Това изисква допълнително механизирана техника или ръчен труд, което възпрепятства навлизането на нашата техника”, каза още инж. Лазар Лазаров.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини