От х:

Днес в x:

Мъже с токчета тичат по "Витошка" срещу насилието

И тази година популярни български мъже ще обуят високи токчета на 8 март в подкрепа на жените, жертви на домашно и сексуално насилие. Необичайната разходка е озаглавена „Извърви километър в нейните обувки" и се провежда за трети пореден път. Тя е част от ежогодната мартенска кампания, която трябва да  привлече общественото внимание върху насилието.

 „Извърви километър в нейните обувки" ще се проведе в столицата от 14 часа, а мястото на срещата е кръстовището на булевардите "Витоша" и "Патриарх Евтимий". За участниците в шествието ще бъдат осигурени обувки на висок ток. Предвид очакваният голям брой участници, организаторите молят всеки, който има възможност, да вземе назаем от приятелка чифт токчета. За да бъде шествието безопасно, в началото моделът Юлия Кулиш ще проведе кратък инструктаж за мъжете по ходене с високи дамски обувки.

Организаторите канят мъжете да изразят ясно солидарността си към жените, жертви на насилие, насочвайки вниманието на обществото към грозната статистика за големия брой жертви на домашно и сексуално насилие у нас.

Тази година посланието е свързано основно с мъжете и тяхното отношение към различните форми на насилие – необходимо е те да окажат подкрепа към жертвите, и да покажат ясно, че не биха участвали в какъвто и да е акт на насилие срещу жени.

 "Walk a mile in her shoes" е международна инициатива, започнала през 2001 г. На тези демонстрации мъже, обути в дамски обувки, привличат медийното и общественото внимание върху насилието над жени, изнасилванията и сексуалния тормоз, и набират милиони долари в помощ на кризисните центрове за жертвите.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини