От х:

Днес в x:

Задържани са двама заподозрени за убийството на Немцов

Директорът на Федералната служба за сигурност (ФСС) на Русия Александър Бортников съобщи, че по делото за убийството на Борис Немцов са задържани двама души.
 "В резултат на проведената работа са задържани двама заподозрени в извършване на престъплението. Това са Анзор Кубашев и Заур Дадаев. За това информирах държавния глава", цитира Интерфакс изявлението на Бортников по Първи канал на руската телевизия. 

Директорът на ФСС добави, че продължават оперативните и следствените мероприятия по делото, предаде БГНЕС.

Борис Немцов бе застрелян в центъра на Москва на 27 февруари късно вечерта, докато се разхождал близо до Кремъл.

Следственият комитет на РФ работи по няколко версии за убийството на политика, включително по политически и битови мотиви.

Преди дни Владимир Путин определи убийството на опозициония лидер Борис Немцов като политическо и като позор за страната.

"Трябва най-накрая да избавим Русия от позора и трагедията като тази, която съвсем наскоро преживяхме и на която станахме свидетели, имам предвид убийството, безочливото убийство на Борис Немцов насред центъра на столицата", подчерта Путин. 

Кремъл отрече да е замесен по какъвто и да било начин в убийството, посочвайки, че то е "провокация", целяща да дискредитира Путин и да даде сила на противниците му. 

Руският опозиционен политик Иля Яшин възнамерява да публикува доклада за конфликта в Донбас, върху който е работел Борис Немцов преди смъртта си, пише The Times, цитиран от "Фокус".

„Руските опозиционни активисти планират да публикуват важните елементи , съдържащи се в подробния доклад за военната намеса в Украйна, подготвен от Борис Немцов преди той да бъде застрелян в Москва“, заяви Яшин.

Междувременно приятелката на опозиционера - украинският модел Анна Дурицкая, която е основен свидетел в разследването за убийството, обяви, че е получила смъртни заплахи от неизвестни лица в Украйна.
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини