От х:

Днес в x:

БСП в Кърджали: Не търсим дивиденти от проблема с храненето на децата

Позиция на групата общински съветници от БСП

БАЩИ И МАЙКИ, ЗАЩИТЕТЕ ДЕЦАТА СИ!

Ние,
групата общински съветници на БСП в Кърджали призоваваме всички родители от града и общината да проявят гражданска активност и да защитят децата си. На последната сесия на общинския съвет беше взето решение да се сформира комисия, която всеки месец да следи качеството на храните с които се зареждат детските ясли и градини, и цените на които те се доставят. Предвидено е в комисията да участват представители на родителите.Присъствието им трябва да е гаранция за обективната и безпристрастна работа на новата комисия. Призоваваме всички заинтересовани от това какви грижи се полагат за техните деца да се организират и излъчат свои представители в тази комисия. Това ще бъде гаранция, че тя действително ще работи за децата на Кърджали и няма да обслужва партийни или корпоративни интереси.
БСП категорично отхвърля всички обвинения и внушения, че с повдигането на въпроса за качеството и цените на храните в детските заведения цели натрупването на политически дивиденти. Става въпрос за децата на Кърджали, няма по-голямо престъпление да се краде от техния залък! Срамно е за ръководството на община Кърджали, срамно е и за нас, общинските съветници , че сме допуснали децата ни да се хранят с имитация на краве сирене, гнили ябълки по 1.80 лева за килограм, замразени пилета по 7 .40 за килограм, олио на цената на зехтин и още, и още.
Удовлетворени сме частично от решението на последната сесия на Общинския съвет за сформирането на постоянна комисия за контрол .Искрено се надяваме, че тя ще работи в полза на децата, а няма да се опитва да потули скандалното поведение на доставчиците на хранителни продукти.
Изразяваме своето учудване от пасивността на нашите колеги от ГЕРБ за проблема с храненето в детските градини. Активната им позиция би им спестила комичната ситуация да сезират прокуратурата за храните след като тя вече се е самосезирала.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини