От х:

Днес в x:

Среднощна клада изпепели имота на хасковски музикант

Вилата на Георги Беделев пламна в 2 сутринта

Внезапен пожар в 2 часа тази сутрин опустоши двуетажната вила на хасковския музикант Георги Беделев в местността Халилова чешма, зад завод Родина. Пламъците тръгнали от гараж, долепен за вилата и се прехвърлил бързо към втория етаж и покрива на постройката. Етернитовото покритие бързо колабирало и горящите главни се стоварили върху стая, където били приютени 10-на бройлера. Горките пернати станали на грил за минути. Огънят тръгнал да се разпростира и не се знаело още какви бели е можело да последват, когато по калния път до трудно достъпното мястото на пожара се добрали два противопожарни автомобила. Те успели да потушат пламъците и предотвратят още изпечени хайванчета и пострадали хора. По време на пожара на първия етаж кротко спял възрастният баща на музиканта - Христо Георгиев, който се грижел за имота. От другата страна на вилата пък имало 15-тина готови за агнене овце, отглеждани от неговия син Георги. Старецът изпаднал в шок при вида на горящото жилище и се поуспокоил едва когато за четирикраките вече нямало опасност. Не се притеснил толкова, че огнената клада била само на метри от него. Шокът на стопаните си споделиха и 5-6 кучешки телохранители, пазещи имота от попълзновения на недобросъвестни хора и цигани. Около вилата имало доста желязна стръв за бродещата напаст, но едрите кавказци и каракачани не допуснали липса на дори един ръждясал болт. Часове по-късно все още стресираните четириногите пазачи показваха зъби на всичко, което мърда около опожарения имот. Обърканите животинки джафкаха дори и бригадата приятели и колеги, които дойдоха да помагат за разчистване на отломъците.

Беделев и фамилия категорично отхвърлиха вероятността за умишлен палеж, предвид ранния час на инцидента. Споделяха изцяло крайното заключение на огнеборците, че пламъците са тръгнали от късо съединение от ел. системата на гаража. Той между другото едва ли някога се е използвал по предназначение защото между намиращата се в дере вила и пътя има железопътна линия, по която по някое време все пак минават влакове.

Щетите са трудни за изчисляване, но все пак постройката е годна за обитаване. Между изгорелия втори и първия етаж има бетонна плоча, която спасила както дядо Христо, така и първия кат от опожаряване. Главната грижа за стопаните е прекарване отново на предалото ги електрозахранване, за да могат адекватно да се погрижат за готовите да раждат овце.

Г. Христов

Музикантът не бил там, но във вилата спял стария му баща
Не се събудили 10-те бройлера, които за минути станали на грил
Огънят тръгнал от гаража
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини