От х:

Днес в x:

Роса Соколова представя новата си книга със стихове „Невидимо –Неведомо”

Литературният салон към читалище „Обединение” кани ценители на поезията в петък вечер, когато известната кърджалийска поетеса Роса Соколова ще представи най-новата си книга „Невидимо-Неведомо”.
„Поезията на Роса Соколова би могла да се нарече сестра на зимата, защото интимната аура на този благословен от небето сезон е нейно скривалище и нейно спасение. Поезията на Роса Соколова боготвори Негово величество Мига. Да уловиш мига означава да си получил билет за каляската на времето.И още нещо.Тази поезия ни напомня, че между малката човешка болка и огромната болка на човечеството има само един човек разстояние”, пише в предговора към книгата „Невидимо- Неведомо” поетът Петър Анастасов. Стихосбирката е отпечатана в издателство „Светулка 44 Атеней”, а илюстрациите са на Иво Карапеев.
Роса Соколова е издала досега ”Неизплакана сълза”, „Иконите, за които се моля”, ”Стръмна изповед” и "Жената в огледалото".
В интервю на Лиана Фероли тя споделя ”Родени сме от жива вода, в жива пръст. От сълза сме отгледани. Дошли сме да се умием с лунна вода. Живее ми се просто и без призраци. Пред хоризонти, които бягат от мен, а аз ги следвам. Не ми се чака.Чакането го оставям на уморените. Пътува ми се като поклонник към Светлината. Животът ми е пълен с цветове и предизвикателства - един неизчерпаем рай за сетивата. Зареждат ме звуците на природата. С еднаква благост и смирение слушам цитра с персийски произход и гайда.Чуя ли гайда, ставам права, като при химн. Така че в моите 50 лета не мирише на есен, а на току-що избуяла майска трева, пълна с коприва и мащерка”

Презентацията на книгата ”Невидимо –Неведомо” ще се състои на 20 февруари-петък от 18.00 часа в читалище „Обединение”.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини