От х:

Днес в x:

Плевнелиев: Крайно време е в ДАНС да се случат промени

Президентът Росен Плевнелиев обяви, че е крайно време в ДАНС да се случат промени. Той подчерта, че за разлика от Борисов, не одобрява работата на Писанчев.
"Като се започне с аферата "Костинброд", като се мине през 2012-2013 година, когато ДАНС обслужваше противоконституционни атаки срещу държавния глава и се стигне до разработката "Червеи", имаме достатъчно доказателства да дадем тази категорична оценка", каза президентът в Перущица, цитиран от БТА.

Той отказа да коментира дали трябва да смени главният секретар на МВР, но добави "работата на правителството е да прецени и да направи предложение до държавния глава и аз ще се възползвам от вменените ми права по Конституция".

На въпрос дали трябва парламентът да смени председателя на ДАНС, Плевнелиев отговори, че според него това е една от задължителните мерки.

По-рано премиерът Бойко Борисов коментира, че би сменил Лазаров и Писанчев, ако са сгрешили, но в доклада на ДАНС пишело, че са се справили добре.

Като държавен глава насочвам към проблема, защото вярвам, че за да решим проблемите в тази държава не трябва да ги крием, трябва да се фокусираме, да ги посочим и за всички скандали през последните години много моля да не се замитат под масата - искам да се дебатира по тази тема, искам всички компетентни органи да застанат на страната на фактите, за да можем да излекуваме болния с правилната диагноза, добави Плевнелиев.

Росев Плевнелиев бе в Перущица по повод празника на лозята - Трифон Зарезан.

Заедно с областния управител на Пловдив Розалин Петков, кмета на Перущица Ради Минчев и най-стария лозар в региона Йордан Рупчев държавният глава участва в зарязването на лозята в масив, част от опитното поле на Професионалната гимназия по лозараство и винарство "Христо Ботев" в града.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини