От х:

Днес в x:

Коритаров: Ако Украйна имаше ядрено оръжие, Крим нямаше да бъде окупиран

Украинската армия иска да си изпразни всичките снаряди в мирните граждани, преди деня на примирието - 15 февруари, заяви по Нова телевизия журналистката Оля Ал-Ахмед, която е и преводач. Тя даде данни от тази нощ. "В Горловка са убити няколко деца, както си вечерят с родителите. Над 20 души са убити само тази нощ в Донецк, в село, което дори не сме чували. Стрелбите са нечовешки, Луганск е потънал в огън. Явно Украйна не е готова за това примирие", заяви тя.

"Моята прогноза е, че Украйна ще се разпадне . така, както се разпадна Югославия. Защото не може една държава да върви против народите си и да ги разделя с война", каза още Ал-Ахмед.

Журналистът Георги Коритаров, другият събеседник в студиото, защити коренно различна позиция. Според него, руската аресия разпокъсва една суверенна държава пред очите на Европа. "Минск е тактико-техническо споразумение - кой на какво разстояние да се изтегли, кога да се сключи примирието, но в него не е поставен и не е решен нито един сериозен политически въпрос", коментира Коритаров. Той припомни, че според Порошенко в Минското споразумение има категорично неприемливи условия от руската страна. Русия не е осъдена като агресор. Западът иска да принуди Украйна да приеме тази класическа агресия от страна на Руската федерация срещу суверенна държава.

Журналистът смята, че ако Украйна имаше ядрено оръжие, руснаците не биха дръзнали да окупират Крим. "Ако САЩ подпомогнат с качествено оръжие украинската армия, тя ще може да защити своя суверенитет", е мнението на Коритаров. "Солидарността и силният натиск срещу съвременния нацизъм са единствения шанс за спасяването на Украйна“, заяви на още той.

Източник: http://www.faktor.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини