От х:

Днес в x:

Пощата ни приема отчета към НАП

Годишните данъчни декларации към НАП ще могат да се подават на място и в пощенските станции.

19 са клоновете в хасковски регион, в които ще се приемт декларации.

Услугата е в сила до края на данъчната кампания, която за дружествата продължава до 31 март, а за физическите лица до 30 април.

Служителите на пощите са обучени от експерти на НАП за новостите в тазгодишната данъчна кампания. На пощенските гишета, където ще става приема могат да се вземат и декларациите, както и съотвутните приложения към тях.

От днес 17 пощенски станции са в готовност за приема.

От следващия понеделник декларации ще приемат още 2 клона – този в хасковския квартал „Орфей“ и централния в Димитровград, съобщиха от хасковското звено на приходната агенция.

От НАП предупреждават подателите на данъчните декларации да проверяват предварително вписаната в образците информация, както и да бъдат налични необходимите за прилагане: служебни бележки за изплатени доходи, удостоверение от ТЕЛК или документи за ползван ипотечен кредит в случай на данъчно облекчение и др.

Така вариантите за подаване на годишни декларации за гражданите и бизнеса вече са, освен на място в офисите на НАП, на гише в 19 пощенски станции, остава в сила и възможността за подаване на декларацията и по пощата като препоръчано или писмо с обратна разписка, последна възможност данъкоплатецът де е изряден и и чрез подаване на декларацията по интернет с електронен подпис или ПИК.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини