От х:

Днес в x:

Децата от Смолянска община безплатно на ски в Пампорово

 Съвместна инициатива на община Смолян и „Пампорово” АД ще даде безплатен достъп на децата от Общината до ски- пистите в курорта, съобщи зам.-кметът Марин Захариев.

"При проведените разговори с дружеството настоявахме децата да могат да карат ски в зимния ни курорт, а това да не товари толкова родителите им", обясни зам.-кметът  и допълни, че фирмата, собственик на туристическата инфраструктура в курорта има все по-активна социална политика, в следствие на която е и постигнатото споразумението. "Желанието на ръководството на община Смолян беше да се даде по-голям достъп на децата от Общината, за да могат да спортуват и да карат ски", каза зам.-кметът.   

 "Така всички деца до 12 клас и до 18 годишна възраст от община Смолян, всяка събота и неделя ще могат да ползват безплатно едноседалковия лифт между „Малина” и „Студенец” ", обясни Захариев.

За радост на малките и по-големи скиори, вероятно инициативата ще стартира следващата седмица и още идния уикенд вече ще е реална възможност. За целта от общината ще издават специални карти на децата, желаещи да ползват новата придобивка. Ще трябва да се представи документ удостоверяващ, че детето е ученик-ученическа карта или бележник.

СмолянБгвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини