От х:

Днес в x:

Уикенд мечта за две седмици напред

Мечта за уикенда

Започващият днес уикенд ще бъде като мечта в сравнение с тези които ни очакват две седмици напред. Идната събота и неделя например ще вали, ще е студено и ще духа, като подобни ще са явленията и в началото на февруари. Не и днес и утре обаче.

Ще бъде слънчево и тихо. Почивните дни ще почват с временна мъгла в по-ниските части, която обаче ще се разсейват към обед. През по-голямата част от деня небето ще бъде безоблачно. В следобедните часове ще се формира разкъсана слоестта облачност, но няма да има риск от валежи. Температурите ще растат до 12 °, като проблеми ще има само с местата с мъгла. Там живакът няма да прескочи 6 градуса. Днес все още минималните температури ще бъдат отрицателни. Рано сутринта за Хасково те бяха минус 3°. Утре се очаква обаче и най-ниските температурни стойности за деня да бъдат със знак +

За тръгналите на път АПИ предупреждава, че на места в страната духа слаб до умерен вятър и има заснежени, макар и опесъчени настилки. Срещат се най-вече в областите Добрич и Смолян. Мъглата пък ограничава видимостта най-вече в района на Нова загора, където просветът е не повече от 50 метра. До 100 метра е затруднено виждането в района на Хасково, но също така и край Търговище, Хитрино, Белокопитово, Деков /в обл. Плевен/ и АМ „Тракия“ -област Бургас. До 200 м е ограничена видимостта в района на Русе и Сливо поле.
Състоянието на магистралите е перфектно с едно изключение. Временно се затварят за движение аварийна и интензивна лента на АМ "Тракия" от км 62+700 до км 63+100, в посока Пловдив, поради ремонтни дейности. Трафикът ще се осъществява в изпреварващата лента. Водачите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост.

Г. Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Уй
    УЙО БГ
    4 0
    14:23, 18 яну 2015
    С тая мога да мечтая цял месец че и два някъде в балкана.
Последни новини