От х:

Днес в x:

22 °C

Хасковлии предпочитат законен секс, пред законна изневяра

Хасковлии все още предпочитат повече да се бракуват, отколкото развеждат. Но броят им намалява всяка година/сн.архив/

Двойно повече хасковлии предпочитат регламентираните в закона отношения между мъж и жена, давани от брака, вместо легалното кръшкане с друга, което на теория дава развода. Не че кривването по време на брак е чак незаконно, но пък ако те спипат носи неприятни материални резултати и правни последици по отношение на децата. Именно изневерите са причина №1 за разпадането на хасковските семейства. Напоследък обаче подаващите молби за развод в Хасково намаляват главоломно, а броят на окончателно разведените през 2014-та година е 179, след като мината година стигнаха до 200. Отчасти причината е в скъпите адвокатски хонорари, които варират между 300 и 500 лв. Факт е обаче, че се приключва 3-годишна тенденция за ръст на официалните раздели.

На фона на това 404 двойки ентусиазирано са тръгнали към олтара през 2014-та. Правят го напук на тенденцията, задвижвана от обективни и субективни фактори. Отливът на венчило в национален мащаб придоби характер на епидемия, след като се наложи модата за съжителство без брак. На тези двойки законът дава почти равни права със законно бракуваните. В Хасково пък има две допълнителни причини за отлив. От една страна относително високата цена на церемонията по сключване на граждански брак - 104 лв, която понякога е в пъти по-голяма от тази в съседните общини. В някои от тях даже има бонуси от безплатни церемонии в определени дни-например на 14-ти февруари в Димитровград.

За избягването на ритуалната зала дял има и постоянното й местене тук там - първо в скърцащата и тясна Синя Къща, после в Младежкия дом. И двете места си приличат по това, че създават куп логистични проблели - на първото място въобще нямаше къде да се паркира, до другото пък има тесен, но и общо достъпен паркинг, побиращ общо 20-тина коли.

Новородените и починалите са почти 1 към 1 за миналата година. В общинската служба ГРАО са регистрирани 1003 бебета с уговорката, че това е само от родените в хасковското АГО. Публично известно е, че стотици хасковлийки предпочитат да раждат другаде и бебетата им получават друго местожителство. Ако се приеме цифрата на гинеколозите за близо 30 % износ на родилки, то бройката местни новородени става близка или малко по-голяма от официално регистрираните 1275 починали. Все пак добрата новина, е че раждаемостта в града е по-голяма от предходната година и естественият прираст е, макар и с малко, положителен.

Г. Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

 • 1
  Ba
  bai spiro_1421435122
  2 -4
  21:01, 16 яну 2015
  Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
 • 2
  Ба
  банго васил
  2 -3
  21:17, 16 яну 2015
  Не знам защо но все ми се струва че бай ми спиро е бай ми узунов бивш няма да казвам къде И тогава цял ден киснеше пред компютъра с преписките и ръмжеше срещу барката павлов Дано да се лъжа
 • 3
  Шо
  Шопа
  16 -3
  07:44, 17 яну 2015
  Да бе,женят се,ама не са българи ,а амуджи!Цяло лято уикенда вият зурли и маанета ор ресторанта на стадиона!
 • 4
  Пе
  Петко Войвода
  7 -1
  11:58, 17 яну 2015
  точно така Шопе амужите правят сватби --роят се здраво и булките ги режат знаеш къде

Хороскоп за 05.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Ще се погрижите за делата си, така, че да не изоставате в новостите. Благодарение на разумните си действия ще се ползвате от благоприятна ситуация и с възможност да избирате. Очакванията ви ще са основателни и резултатите няма да закъснеят. Бъдете умерени във всичко.
05 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Правилно насочени, финансите ви ще се увеличат и без да търсите помощта на хората от властта. Разчитайте повече на себе си и по-малко на онези, които ви обещават бързи сделки. Има опасност от измами от недобре настроени към вас. В компанията на любимите си същества ще прекарате една чудесна вечер.
05 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Отстрани делата ви изглеждат малко рисковани, но вие сте разумни и няма да се подведете на емоциите си. Напредък ще отбележите в делови преговори и бизнес-начинания. Не поставяйте интимните си отношения с партньора на втори план, много скоро може да съжалявате за това. Предизвикателства за творците.
05 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Очакват ви големи успехи през този ден. Успявате да внесете организация навсякъде около себе си днес, дори това да не се хареса на някои хора. Действате независимо и твърдо преследвате целите си. Възможно е да ви се наложи да пристъпите към крачка, която ще изисква пълната ви концентрация през следващите дни. Не се отказвайте от намеренията си.
05 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Златната среда днес е верния път във всичко, което имате намерение да правите. Потиснете желанието си да давате оценка на хората в обкръжението си, може да подцените някого, от когото ще зависите в бъдеще. Стремежът ви към успех на всяка цена няма да ви донесе очакваното. Делата ви на работното място ще се развиват според вложената в тях енергия, което значи без особени затруднения.
05 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Този ден ще ви предостави шанса да тръгнете по нов път, който отдавна очаквате. Част от амбициите ви ще се увенчаят с успех още днес, когато ще имате възможност да постигнете значителен напредък в професионален план. Хората, с които работите ще останат доволни от начина, по който се справяте с работата си. В личен план се радвате на разбирателство.
05 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Самочувствието ви днес е особено и високо и това е напълно закономерно с оглед на успехите ви през деня. Постигате напредък в области, които досега сте срещали сериозни трудности. Не се предоверявайте на познати. Споделеното от вас в непринуден разговор, може да бъде използвано за да ви злепоставят. Преодолявате здравословен проблем.
05 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
С идеите и поведението си успявате да впечатлите важен за деловите ви начинания човек. Най-вероятно ще успеете да получите искан от вас кредит или някакъв вид материална подкрепа и ще преминете към осъществяване на замисленото. Бъдете по-гъвкави в личните си взаимоотношения и оставяйте повече пространство на човека срещу вас. Ако проявите разбиране ще постигнете много повече.
05 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Чудесна седмица за всички представители на вашата зодия. Независимо дали посвещавате времето си на делова активност или просто безделничите очакват ви много приятни дни. Не се тормозете просто се наслаждавайте на късмета си и хубавото време.
05 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
С интерес ще се отнесете към задача, чиито финансов еквивалент ви прави по - напористи в изпълнението й. Откритостта в поведението ви прави възможно постигането и на други ангажименти. Това може и да не се хареса на някои, но вие ще се почувствате удовлетворени и с амбицията да продължите.
05 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ако не въздържате емоциите си днес, рискувате целият ден да се изнерви и да не успеете да свършите почти нищо съществено. Въпреки трудностите, които се изпречват на пътя ви, имате възможност да подобрите положението си с повече търпение и добре премислени маневри. Вечерта ликвидирайте излишното напрежение в приятелска компания.
05 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Предстои ви много работа, но не разчитайте тя да е непременно свързана със значителни финансови постъпления. Поводът за празнуване ще дойде от другаде. Работете целеустремено, защото скоро ще имате повод за радост. Очакват ви хармонични отношения в семейството.
05 мар 2021
Последни новини