От х:

Днес в x:

Иглев би шута на Бареков. Той: Купиха го! /обновена/

Хасковският депутат Борислав Иглев, водач на листата на ББЦ, напусна партията на Бареков. Заедно с него напускат още трима негови колеги-депутати - Стефан Кенов, Георги Ковачев и Христо Тодоров.

Четиримата обявиха, че въпреки подадените оставки като членове на партията и от всички заемани от тях длъжности в „България без цензура“, остават част от парламентарната група Български демократичен център. Народните представители посочват в нарочна декларация, чиято автори са Иглев и Тодоров, мотивите си за разлъката с Береков.

Невъзможността да изпълним ангажимента си към избирателите. Николай Бареков представя собственото си, често променящо се мнение като наша позиция. Смятаме, че личните битки, внезапните промени в настроението и възгледите на господин Бареков, пречат на това да бъдем истински полезни на избирателите си, защото това не дава възможност да изработваме единни позиции и е в нарушение на правилника за работа на парламентарната група“, са част от причините за напускането на четиримата.

Отлъчилите се от ББЦ депутати признават още, че сред мотивите им за това е упражняване на натиск върху тях. “ББЦ трябваше да се превърне в нормален политически субект, който взема решения по демократичен начин и провежда последователна политика в изпълнението на своите обещания към избирателите. Вместо това се налагат позиции от разстояние за вземане на решения в разрез с нашия морал и достойнство.”, се казва още в декларацията.

Едно е да си депутат, друго е да си депутат в Европейския парламент, а съвсем трето е да си и председател на партия, която е коалиционен партньор в парламентарна група. Последното предполага съобразяване с интересите на партньорите в интерес на постигането на общите цели”, казвато ще в мотивите си Иглев, Кенов, Ковачев и Тодоров.

Те заявяват готовност да помогат на колегите си от ББЦ да решат вътрешните проблеми на партията.

Убедени сме, че БДЦ е единствената парламентарна група, която отстоява истински ценностите на либерализма. Чувстваме се добре в това семейство и смятаме, че то най-пълно изразява интересите на нашите избиратели”, мотивират решението си да останат в парламентарната група, макар и извън ББЦ четиримата депутати.

Потърсен за коментар днес, Борислав Иглев не вдигна телефона си. На телефонните обяждания от редакцията на haskovo.net досега не е реагирал и говорителят на БДЦ Любен Дилов-син.

Отговорът на лидера на ББЦ Николай Бареков за напускането на четиримата депутати не закъсня, след тиражираната в медиите тяхна декларация с мотивите за партийната разлъка и с обявяването, че остават като депутати в групата на БДЦ.

"Нелепите действия на бившите ми съратници, които станаха депутати благодарение на мен и ББЦ, е жалък опит да се прехвърли на чужда глава мръсната им политическа съвест. Честито на управляващите! От днес българската олигархия, мафията и правителството на четворната коалиция си имат парламентарна група, пълна със зависимости и библейска алчност“, казва в разпратената до медиите позиция Бареков. Той предупреждава, че от сега нататък тази група ще служи за прикриване на коалициите в управлението и за изпълнение на мокри поръчки срещу политически опоненти.

За първи път в историята на българския парламентаризъм беше купен не отделен депутат, а цяла парламентарна група.”, казва още Николай Бареков. С думите: Момчета, харчете си парите със здраве и избягвайте да гледате своите избиратели в очите.”,Бареков се обръща към четиримата отцепници.

Лидерът на ББЦ завършва коментара си с: „Днешното развитие на нещата още веднъж потвърждава позицията ми на лидер на единствената опозиционна партия, която е да оттегля подкрепата си към тези депутати, които решиха да събират трохите, вместо да работят в името на народа си”.

 

 

М. Манолова

 

 

 

 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (58)

  • 1
    Пр
    Продиджи
    64 -2
    13:24, 29 дек 2014
    Хасковкият депутат Борислав Иглев, 0.о WTF ????
    на заден план с Билбиля!!! кви депутати кви 5 леа
    • Pr
      promeni
      48 -2
      19:24, 29 дек 2014
      Сина на кмета и този иглев са избрани само с купени гласове.
      Няма смисъл да говорим повече.
    • Go
      Gospod
      34 -1
      02:04, 30 дек 2014
      По-страшното от това,че са им купени депутатските кресла с парички,е това,че Иглев - българо-мохамеданчето, е сраснат с престъпния свят и контингента от около 10 години. Сина на кмета и той не е цвете за мирисане,но поне е образован,част от т.нар. "бели якички" покрай тате си. Не знам как може в една нормална държава човек имащ толкова общо с престъпността,като Боръо Дългия,да бъде член на комисията за национална сигурност в парламента. Та останалите членове на тази комисия и органите на властта, отговарящи за сигурността в държавата, слепи ли са... !?!? Да пуснеш вълка при овцете и да се надяваш да останат цели - безбожно наивно и малоумно !!! ПСЕВДОДЪРЖАВА Е БЪЛГАРИЯ И ЗА ВСИЧКО СА ВИНОВНИ НАШИТЕ "ДЪРЖАВНИЦИ" !!!!!!!
  • 2
    Ме
    Мемо
    140 -4
    13:30, 29 дек 2014
    Борката Иглев и Барека се запознаха в залите за тренировка по бокс.И двамата са съръци и помачето му държеше лапите да блъска и да се надъхва капута.От там го и прибра под крилото си и му даде пари за костюм, риза и панталон, спонсорира го с пари(знаете от коя банка) за ММА федерация ,където надъхват безработни биячи без никакво бъдеще, освен в разносната търговия с бели ботуши .Иначе Борката е едно от най-тъпите парчета който може да срещне човек.Дар слово няма(има ужасен говорен дефект от толкова блъскане в главата)две изречения на кръст не може да свърже, обща култура нулева,тези които го познават знаят че и две книги не е прочел през живота си ,като обществена личност е познат единствено на органите на МВР с хулигански прояви и незаконна дейност, добре познат сред престъпните среди.Кой нормален човек би предложил толкова неадекватен тип да стане депутат?
  • 3
    Ме
    Мемо
    77 -2
    13:33, 29 дек 2014





    ....го взе защото му трябва някой да му разчиства сметките чрез заплахи и поръчки в сивия сектор.И ако на обществеността по толкова показен и арогантен начин и се предлагат такива откровени престъпници като Иглев, който е отраснал и закърмен в крими контингента, как очаквате обществото да стой безочастно и да се съгласява със откровенни дебили,предлагани за депутати да гласуват законите на държавата!




  • 4
    Пр
    прав си
    6 -59
    14:04, 29 дек 2014
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • Go
      Gospod
      28 -1
      02:14, 30 дек 2014






      Тъп си,като ...!! От ей такива малоумници,като тебе си пати тоя народ ! Боръо помака няма два дни трудов стаж изработен с честен труд. Изкарваше си парите,като охрана на мафиоти в София. Занимава се с лихварство,продаваше кви ли не забранени стоки - парфюми,стероиди,цигари и кво ли още не !До преди няколко години биеше лапетата по центъра,защото му бавели лихвата на дадените 50 лв. за 70 лв. в края на месеца! Такъв човек,няма място в парламента - отявлен представител на престъпния свят.Единствено уникално тъпия,сравним с теб, дудук Бареков не го разбра. Сега помачето продаде **** си срещу няколко стотин хилядарки,защото знае,че няма още дълго да е депутат.Не е виновен той,виновни сме ние,и по-специално кретеноиди,като тебе гласували за този кандидат и неговата вече бивша партия,къде заради пари,къде заради липса дори на зародиш на интелект в главите си.Срам ме е,че имам такива невежи,неграмотни и феноменално тъпи сънародници,като теб ! Образованието е спасението за този народ! Чети повече,момче,чети,никога не е късно човек да се промени към по-добро,а ти имаш отчайващо крещяща нужда от това !!!



    • Pa
      papkata
      7 0
      08:09, 30 дек 2014
      до прав си -повердната подметка ,която е взела някой лев на изборите и защитава своя работодател, не се палете на простите коментари
  • 5
    Re
    rejep ivedik
    63 -1
    14:05, 29 дек 2014
    Това, което сте цитирали като причини, би могло да са причините на останалите трима! Борката не може да измисли толкова смислени изречения!
  • 6
    Go
    Gogo_1419856865
    27 -1
    14:37, 29 дек 2014
    Нормално да го напуснат като гледам не е от най-точните
    Колко хора е излъгал...
  • 7
    Пр
    приятел на Haskovo.NET
    7 -8
    14:41, 29 дек 2014
    Това е визитката от сайта на нс! Изглежда добре! :)

    борислав сабинов иглев


    Дата на раждане : 27/02/1983 Хасково, България
    Професия: преподавател;
    Езици: английски;
    Избран(а) с политическа сила: кп българия без цензура 5.69%;
    Изборен район: 29-хасково;
    Участие в предишно нс:
  • 8
    Iv
    IVO_1419859075
    5 -22
    15:14, 29 дек 2014
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 9
    Aa
    aaa
    87 -8
    15:15, 29 дек 2014
    Хубава работа ама помашка!те вярата и рода си продадоха,та на партията ли басма ще цепят!
  • 10
    Dg
    dgdfg
    5 -56
    15:18, 29 дек 2014
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 11
    Бб
    ББЦ
    70 -2
    15:29, 29 дек 2014
    “Невъзможността да изпълним ангажимента си към избирателите." Ами като не можете не ставайте депутати ами си вървете в залите да си блъскате празните тикви зелени ! Не да лъжете народа! Мизерници бяхте и такива ще си останете до край ! Прости управници - прост народ !
  • 12
    Lo
    Loko sf
    10 -21
    16:37, 29 дек 2014
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 13
    См
    СМЕШНИЦИ
    56 -2
    16:39, 29 дек 2014
    БОЖЕ - какви хора ни управляват ???!!!
  • 14
    Lo
    Loko sf
    12 -22
    16:40, 29 дек 2014
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 15
    Па
    парадокси
    37 -1
    16:46, 29 дек 2014
    Каква е тази уникална система - за изборите пропорционална, за кютането и папкането в парламента - мажоритарна. Ако си избран от партия дигай гълъбите и на мегдана за мазни борби!
  • 16
    Ко
    Кой
    20 -1
    17:43, 29 дек 2014
    Извод:Кауня си е каунь!
    • То
      той
      15 -1
      18:35, 29 дек 2014
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 17
    Bb
    BBC
    15 -1
    18:28, 29 дек 2014
    Барека се взе за голям политик.Изобщо незнам за какво ги приказва тия приказки като първи се надупи на Герб те му забиха един шамар.После пак се обърна срещу тях.Като не взимат решенията заедно нормално е да го напуснат и всеки да си гледа пътя
  • 18
    Cd
    cdrho
    0 -4
    21:27, 29 дек 2014
    cccccccccccccccccccccccccccccccccccccccctttttttttt... Виж коментара
  • 19
    Ев
    Евертъне
    3 -8
    21:32, 29 дек 2014
    Здравейте, Бойко Борисов съм! Ако депутата Борисл... Виж коментара
    • Ев
      Евертъне
      7 -3
      21:48, 29 дек 2014
      Комунягите, искаха да продължат безчинствата си над България, но!
      Къде е дпс сега, а сивият и м кардинак, а сокола?
      Гледат насрани
      Наздраве
  • 20
    Ев
    Евертъна_1419894365
    6 -3
    01:02, 30 дек 2014
    Къде е, Сивият Кардинал христо бисеров, аз светослав шикеров, го искам обесен, като васил левски, бисеров, поради измяна на държавата, аз съм бойко борисов и ще го намеря, не с интерпол
    Наздраве
    • Ев
      Евертъна_1419894365
      4 -2
      01:06, 30 дек 2014
      Боклук, ще те намеря!
      Разбрали, хасковлия съм!
      Чиърс
    • Ев
      Евертъна_1419894365
      4 -2
      01:09, 30 дек 2014
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 21
    Ев
    Евертъна_1419894365
    4 -2
    01:27, 30 дек 2014
    Съжалявам само за едно, нямам право да напускам великобритания, аз съм защитен свидетел, има и в англия!, не само в щатите!
    Никога няма да видя повече българия!
    Наздраве
  • 22
    Ев
    Евертъна_1419894365
    1 -5
    01:31, 30 дек 2014
    2018 година ще си сменя паспорта в българското пос... Виж коментара
  • 23
    Ев
    Евертъна_1419894365
    1 -3
    01:54, 30 дек 2014
    ПОНЯКОГА СЕ питам аз, за кой се боря, аз?
    За тези, които са ме изпуснали, че съм БОРБЕН, или за себе си ЕВЕРТЪНА!
    Наздраве
  • 24
    Ев
    Евертъна_1419894365
    4 -3
    02:01, 30 дек 2014
    Може ли за такъв Борец тъпак да сте гласували?
    Наздраве
    • Ев
      Евертъна_1419894365
      5 -3
      02:04, 30 дек 2014
      Евертъна, Иглев е ***** и от бригадата на Кънчо маймуната, потете се вие, аз съм от някои, наздраве
  • 25
    Ев
    Евертъна_1419894365
    3 -4
    02:11, 30 дек 2014
    Всеки в Хасково, трепери като мишка, ок, аз съм от школата на иван ченгето, кьокушинкиаца!
    Наздраве
    ката
    искаш ли да ти покажа, или само на кръг? Ново
    ченге, обичам те със симпая от димитровград
  • 26
    Ев
    Евертъна_1419894365
    1 -3
    02:20, 30 дек 2014
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
    • Ев
      Евертъна_1419894365
      1 -2
      02:22, 30 дек 2014
      Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 27
    Ев
    Евертъна_1419894365
    0 -1
    02:27, 30 дек 2014
    Не тръгвайте срещу мен РАМАДАНЕ, аз не съм тръгнал срещу вас!
    Запомни словата МИ!
    Наздраве
    • Ев
      Евертъна_1419894365
      0 -1
      02:30, 30 дек 2014
      Както и Деян Лозев, така и ЕЛИН НЕШЕВ обичах, а вие искахте да ме атакувате, а?
      НАЗДРАВЕ
  • 28
    Ев
    Евертъна_1419894365
    0 -2
    02:32, 30 дек 2014
    Когато, най големия фен на ХАСКОВО, говори, споко
    Наздраве
  • 29
    Ев
    Евертъна_1419894365
    0 -3
    02:41, 30 дек 2014
    Ще го напиша за школата на Хасково!
    Данчо Кичеков е най големия човек играл за ХАСКОВО, а не КОце Латинов!
    Аз излизам зад думите си, че КИЧЕКА е номер 1, нито Дафчев в Хасково може да ми каже нещо, никой!
    ВАСИЛ КИМБАТА-синът на вятъра иГРАЕШЕ със 5 алкохол в кръвта, е И?
    Кичек НОМЕР 1 си
    • Ев
      Евертъна_1419894365
      0 -2
      02:43, 30 дек 2014
      Когато се говори за хасковски футбол, няма заместители лапета, учете се, чиърс
  • 30
    Ев
    Евертъна_1419894365
    0 -2
    02:47, 30 дек 2014
    Кажи, ве куманов, кой съм аз, никой, обаче обичам Данчо Кичеков, обичам и Здравко Узунов, обичам и красен слона и митко ламбов, недялко хубенов
    убих ви ники топузаков, го обичам ве, топчо
    наздраве
  • 31
    Ев
    Евертъна_1419894365
    0 -3
    02:59, 30 дек 2014
    Сори мои приятели, има нещо грещно с фамилия топузакови!
    Извинявам се, ако тов го разбера за николай топузаков, аз ще рева, майка му е, бат минко
    стига ве, дайте ми факти
    тва истина ли е, въшката е жив, с брат му съм играл, Йонко......
    Наздраве
    • Ев
      Евертъна_1419894365
      0 -3
      03:01, 30 дек 2014
      Не искахте, да ми казвате, кое?
      РЕВА
  • 32
    Ев
    Евертъна_1419894365
    1 -1
    03:08, 30 дек 2014
    Ако въшката беше в траур, или елин, аз щях да говидя на страницата си във фейсбук, топчо не е издавал признаци!
    Чиърс
    това ме удря в сърцето, ще се изправя, за ники топузаков
    вдигам тост
    топузакови
    йонко, обичам те!
  • 33
    Ев
    Евертъна_1419894365
    0 -1
    03:25, 30 дек 2014
    Въшката, жив ли е, моя ФРЕНД?
    Наздраве
  • 34
    Ев
    Евертъна_1419894365
    1 0
    03:42, 30 дек 2014
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 35
    Ха
    Хасковлия
    1 -8
    03:54, 30 дек 2014
    Борка с теб сме Виж коментара
    • Ев
      Евертъна_1419910762
      2 -2
      05:36, 30 дек 2014
      А кои сте вие?
      Не мислите ли, че един депутат е лъжец?
      НАЗДРАВЕ
  • 36
    Ев
    Евертъна_1419919428
    1 -1
    08:00, 30 дек 2014
    Иглев, ако дойдеш в Англия, ще ти пусна бъдещия мениджър на Евертън, лежал е в затвора и в момента е помощник на Роберто Мартинес!
    Казва се ДЪНАКАН ФЕРГЮСЪН, шотландец е, и ИКОНА за ЕВЕРТЪН!
    Наздраве
    • Ев
      Евертъна_1419919428
      0 -1
      08:04, 30 дек 2014
      Аз ще заложа на Дънкан и ще спечеля, бъди сигурен в ТОВА!
      Чиърс
    • Ев
      Евертъна_1419919428
      0 -2
      08:08, 30 дек 2014
      Дънкан е не само уличен бияч, но и един, който в затвора го учиха най-големите, като бивш футболист на Глазгоу Рейнджърс!
      Наздраве
      Мнение - не подценявайте, никога ПРОТИВНИКА СИ, аз го казвам, Светльо Евертъна!
  • 37
    Ha
    haskovo_1419920787
    1 0
    08:23, 30 дек 2014
    Bilbilya i toy tam v zaden plan i toy may depotat shte stava v taya darjava
  • 38
    Ев
    Евертъна_1419919428
    0 -5
    08:28, 30 дек 2014
    Сега, преди Нова година, ще кажа нещо много важно!... Виж коментара
    • Ев
      Евертъна_1419919428
      0 -5
      08:35, 30 дек 2014
      В очите ми има нещо, от което аз не мога да ОСЛЕПЕ... Виж коментара
    • Ев
      Евертъна_1419919428
      0 -7
      08:43, 30 дек 2014
      За минутите според законите , на Земята, къде си м... Виж коментара
  • 39
    Nn
    nnn
    5 -1
    07:31, 31 дек 2014
    da ne si vijdal moya kur pred tebe ida si si glatnal ezika dolen bokluk
  • 40
    Nn
    nnn
    5 -1
    07:38, 31 дек 2014
    i na vseki komentar ciars ciars kato se ebali maykati da ne sa vikali ciars ce da go povtaryas i ti na vseki komentar pederas dolen
Последни новини