От х:

Днес в x:

Цецка Цачева поиска имунитета на Мая Манолова, за да я съди

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева призова от ефира на Би Ти Ви депутата от БСП Мая Манолова да си даде имунитета. "До Коледа ще я зарадвам", закани се Цачева, като имаше предвид, че си е дала такъв срок, за да съди Манолова за обвиненията, които е казала от парламентарната трибуна по неин адрес. Цачева обясни, че за подобен род наказателни дела - от частен характер, е добре имунитетът да се даде доброволно.

"Госпожа Манолова минава всякакви граници, прекрачва всякакви бариери. Тя не е на митинг със свои симпатизанти", заяви Цачева, като увери, че битката между двете в съда ще е лека, с предрешен край. "Не искам извинение от нея", подчерта Цачева.

В сряда в Народното събрание, по време на обсъждането на ратификацията на споразумение между Министерския съвет и Федералното министерство на икономиката и енергетиката на Германия Манолова посочи, че то вече е публикувано в Държавен вестник от 13 декември, без да е прието от Народното събрание. Председателят на парламента Цецка Цачева (ГЕРБ) отвърна остро и заяви, че Манолова не е права, и на няколко пъти я обиди за образованието й.

На въпрос защо по подобен начин не е репликирала и Валери Симеонов, чието изказване в сряда провокира бурни реакции и беше определено като език на омразата, Цачева заяви, че не е цензор, който да спира, редактира, да следи начина, по който говорят народните представители. "Истината е, че българският парламент е представителен образ, извадка на българското общество и няма как депутатите да са по-различни от него", каза председателят на парламента.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини