От х:

Днес в x:

Туристически информационни центрове - Infokiosks - GreenSpots

В рамките на проекта GreenSpots в трансграничния регион Гърция - България ще бъдат създадени дванадесет (12) туристически информационни центрове - Infokiosks. Шест (6) информационни центъра ще бъдат поставени в трансграничния регион на Гърция в областите Еврос, Родопи и Ксанти и шест (6) в българския трансграничен регион, обхващащ регионите Хасково, Чепеларе и Рудозем. Това са модерни електронни устройства със сензорен екран, които осигуряват достъп до електронни услуги с информационни материали за туристическия "продукт" на района. Чрез този сензорен екран посетителят може да бъде информиран за туристическите атракции, природните забележителности и културната идентичност на целия регион, който попада в обхвата на програмата, както и за предлаганите услуги (настаняване, храна, транспорт и т.н.). Информацията се предоставя на три езика: гръцки, български и английски.

Според подписания Протокол за сътрудничество за устойчиво туристическо развитие на трансграничната област между седемте партньора по проект GreenSpots - Агенция за развитие К.Каратеодори АД към Община Комотини, (който е и координатор), Асоциацията на хотелиерите на Тракия, Агенция за развитие "Енергетика-Околна среда-Развитие", Фирмата за лечебен туризъм към Община Александруполис, Съюзът за възстановяване и развитие в Хасково, Сдружението на хотелиерите, ресторантьорите и търговците на Чепеларе и Съвета по туризъм на Рудозем - отговорник за експлоатацията на информационните центрове е Организацията за управление на дестинациите (DestinationManagementOrganizations - DMO).

Проектът GreenSpots предстои да бъде завършен със създаването на туристически информационни центрове, които изначално са инструмент за осигуряване на валидна и навременна информация на гражданите/ посетителите и средство за предоставяне на високо качествена туристическа информация. По този начин се създава един нов начин за „изживяване” на региона, като се предлагат маршрути сред красивия природен пейзаж и сред културни паметници, разходки сред автентичност и традиции и запознаване с отличната местна кухня и гостоприемни хора.

За повече информация молим да посетите интернет страницата на програма: www.greenspotstourism.eu както и да се обадите на телефони +30 25310 23 165 за Гърция и 359 8878 98 724 за България.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини