От х:

Днес в x:

Зелена котка във Варна завладя световните медии (видео)

Смарагдово зелена котка във Варна стана хит в световните медии. Необичайно оцветеното животно развълнува не само жителите на морската столица. Някои от най-големите европейски телевизии показаха от ефира си зелената котка.

Животното е бездомно и живее в района на Червения площад. Първото предположение беше, че хулигани са взели животинчето и на шега са го боядисали. Във Facebook дори се появи подписка в защита на котката и желание за наказание за злодеите. Хора са се опитали да го хванат, за да го заведат на лекар и да го изкъпят, но котето е страхливо и бяга.

Хората от района обаче разказаха, че животното всъщност спало в гараж, където са складирани синтетични бои.

„Миналата година, когато започнаха валежите, котето започна постепенно да става все по-зелено и по-зелено всяка сутрин, от което стана ясно, че животното просто нощува някъде, където има оставена боя на прах и при валежите се разтваря", пише във Фейсбук съседка от района на котката.

При дъждовете тази година историята с боята се повтаря. Варненци, които са запознати с живота на котарака, твърдят, че е добре гледан и е градска звезда. Някои го наричат „пънкар". Други се надяват медийното отразяване на зеления бездомник да предизвика интереса на повече хора, така че някой да се погрижи за него.

 

Източник: http://novinite.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини