От х:

Днес в x:

US посланичката Марси Рийс на тайни срещи с Миков и Местан

Посланикът на САЩ Марси Рийс в четвъртък е била на „Позитано" 20 и е разговаряла с лидера на социалистите Михаил Миков, съобщава в. „24 часа". По настояване на американското посолство срещата е била запазена в тайна от медиите. Именно то е било инициатор за посещението. Рийс е „издадена" от паркираните точно пред входа на централата на БСП луксозни лимузини с дипломатическите номера на САЩ.

Визитата на Рийс се е състояла сутринта и продължила повече от час. От централата на БСП не желаят да разкрият темите на разговор. Запознати обаче твърдят, че една от тях със сигурност е била спирането на проекта „Южен поток".

Предполага се, че е била обсъдена и актуалната политическа обстановка, съставянето на новото правителство и бъдещото поведение на БСП като опозиция.

Ден по-рано, в сряда, американската посланичка Марси Рийс се е срещнала и с лидера на ДПС Лютви Местан. От партийната централа също отказват да разкрият подробности за разговора им.

Няколко пъти в годината американският посланик прави регулярни срещи с партийните лидери по актуални политически въпроси. Никой от централите на БСП и ДПС не пожела да разкрие дали последните два разговора са част от този кръг, или са поискани извънредно заради ситуацията около „Южен поток" и скандалите в парламента по темата. Народното събрание не успя да излезе с единна позиция.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини