От х:

Днес в x:

Путин към Ердоган: Писна ми от българите!

Трудностите, които създават българските власти, са основната причина Русия да се откаже от проекта "Южен поток".
Това е казал руският президент Владимир Путин на турския си колега Реджеп Ердоган по време на срещата им на 1 декември, твърдят турски дипломатически източници, цитирани от вестник "Хюриет".

"Писна ми от българите. Със Запада и ЕС зад гърба им, те ни предизвикват и ни се противопоставят. Те отложиха проекта", казал Путин.

Руският президент обяви края на проекта за газопровода "Южен поток" по време на съвместна пресконференция с Ердоган. Според проекта 63 милиарда кубични метра природен газ трябваше да достигнат до европейските пазари през газопровод през Черно море и България.

Неочакваното изявление на Путин беше изненада дори за най-близките му сътрудници, които разбраха за решението по време на разговорите с екипа на Ердоган. Отказването от "Южен поток" принуди руския президент и турския му колега да търсят нови пътища за строеж на газопровода.

Двамата лидери се съгласиха да започне техническата работа по строителството на нов газопровод от Русия до Турция. Около 50 милиарда кубични метра газ се очаква да бъдат продавани чрез газов терминал, разположен на границата между Турция и Гърция.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Фи
    Филип Пешев
    5 -1
    12:44, 4 дек 2014
    България му е виновна на тази валенка...
  • 2
    За
    запознат_1417791698
    2 -2
    16:59, 5 дек 2014
    На Путин българите му виновни гъза му осран в България вече има 400 000 руснаци живеещи постоянно защо .Южен поток е къор фишек руснака никои път не е мислил за България като партнъор а само за лична изгода .Едно време им вземахме баклука които не можаха да го пласират с години.Русия е била винаги пречка за нас вижте Полша Чехия Унгария
  • 3
    To
    toi
    3 0
    19:53, 5 дек 2014
    abe zapoznat koi kupuva6e nachte bokluci deto ne varviat nikade sega a i vid niamat za evropeiski pazar
Последни новини