От х:

Днес в x:

Николай Мелемов: победата на ГЕРБ в Смолянско е заявка за кметските избори

Община Мадан е слабото място на партията в областта

На местните избори догодина ние имаме реален шанс във всичките 10 общини да имаме успех“, това обяви кметът на Смолян и областен координатор на ГЕРБ в областта Николай Мелемов. Заедно с депутата д-р Даниела Дариткова той направи коментар на изборните резултати на ГЕРБ в Смолянско от 5 октомври.

Според Дариткова, резултатът на ГЕРБ, която печели в 25 от общо 28 области в страната е добра заявка за вота за местни избори следващата година. В сравнение с предходните избори от 2013 г, ГЕРБ е с около 3 хил.гласа ръст в Смолянска област, а основният й опонент БСП има спад на гласовете.

Депутатът д-р Дариткова, която влиза в НС за трети, път благодари на структурите за резултатите и обобщи, че ГЕРБ са първа политическа сила в общини, в които до сега не е имала влияние, визирайки Доспат и Девин.

В Общините Смолян, Доспат, Чепеларе и Златоград имаме толкова гласове, колкото не могат да съберат втората и третата политическа сили взети заедно, а Доспат и Златоград са сред първите 15 общини в страната по процент спечелени гласове за ГЕРБ“, похвали се Дариткова и призна, че партията й губи оставайки втора сила в три общини на Смолянско- Рудозем, Борино и Мадан.

 „Имаме ръст на гласовете в Рудозем и в Борино, което означава , че структурите ни в тези общини работят много добре. Въпреки че сме втора политическа сила в Борино и в Рудозем, там имаме ръст на гласовете в сравнение с 2013г. В Мадан имаме спад на гласовете, там кметът е от ДПС, но резултатът е учудващ, защото по време на управлението на ГЕРБ в Мадан се направи наистина много за решаване на проблемите с „Горубсо“ и доведе до стабилизиране на работните места в региона. Сега се откри нов рудник „Върба -Батанци“-това са нови работни места и всичко това е заслуга на ГЕРБ“, заяви Дариткова, но призна, че трява допълнително да се анализира логиката на избирателите в Маданска община, в която ГЕРБ пада, въпреки че и проектите, реализирани там са в резултат на европейско финансиране освободено по време на управлението на ГЕРБ, а местните са припознали като свой избраник Пеевски на евроизборите и Карадайъ на парламентарните, вместо Учучев, който е родом от Маданско и д-р Красимир Събев.

Специално в Мадан структурата трябва да засили работата си и да мобилизира повече хора. Определено при резултата за страната и областта, показателното е, че структурата ни не е в най-добра кондиция в Мадан, но ще търсим възможности за подсилване на нейната работа“, открито призна областният координатор Мелемов.

За шанса за съставяне на стабилно правителство, Мелемов и Дариткова коментираха, че най-важно ще бъде всичко да случва открито и ясно, да няма задкулусие, защото нови избори няма да доведат до нищо стабилно.

 Щиляна Чакърова

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини