От х:

Днес в x:

Пребиха бивш кмет заради изборни резултати в родопско село /Обновена/

Село Гълъбово, снимка: mirela.bg

Побоят върху мъж и жена в село Гълъбово, станал в нощта на изборите, се оказа не просто хулиганска проява под въздействието на алкохол, а организирана наказателна акция за лоши изборни резултати.

Екшънът, се разиграл около 23.30ч. на 5 октомври в селската кръчма, която жертвата Живко Димитров държал под наем от местната кооперация заедно със съпругата си.

Както по-рано днес съобщи „СмолянБГвести“ , 29 годишният Румен Фиданов влетял в заведението, трошил маси и столове, а след това пребил с юмруци и ритници 52 годишният Димитров. При опит да ги разтърве, пострадала и 50 годишната съпруга на кръчмаря Златка, която също отнесла няколко юмрука по лицето и главата. Димитров е бил приет в болница и ден след инцидента -изписан, но извадил медицинско свидетелство за травмите от боя.

Побойникът е син на бизнесмена и общински съветник Велин Фиданов, известен с прякора Спатията.

Фиданов- старши е сред най-изявените активисти на ГЕРБ, бивш кандидат-кмет на ГЕРБ, а синът му е член на същата партия и активно работи за нея.

Във нощта на изборите младежът организирал две коли с 5-6 мъже и от Баните отиват в съседното село Гълъбово, за да накаже Димитров за изборната загуба на ГЕРБ в селото, единстеното от община Баните, в което не печелела ГЕРБ, а ДПС.

Кметът на община Баните Райчо Данаилов потвърди за инцидента, след като в 03 часа сутринта на 6 октомври, след няколко телефонни обаждания от пострадалия, отишъл на място.

Той беше с разкъсана риза, имаше видими белези от бой и сериозни наранявания. Аз като кмет бях длъжен да реагирам и отидох в селото“.

Димитров, който преди години е бил кмет на общинския център Баните, ридаейки викал: „Няма ли държава, такова нещо не може да се случи другаде! Няма ли закони?“ Преди години битият мъж работел за ГЕРБ, но бил разочарован и се отказал от политиката.

Румен категорично отрича да е стъпвал същата нощ в селото, казва само че с Живко се познават, в деня на инцидента се чували по телефона, но нямал нищо общо с боя, като отрича и да е бил в ареста. Според младият активист, цялата история била опит да го натопят с поредния фалшив сигнал срещу него заради победатана ГЕРБ в общината.

От пресцентъра на полицията обаче съобщиха, че младият мъж е бил задържан за 24 ч., а по случая се води досъдебно производство.

 Щиляна Чакърова

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    To
    Toni_1412700765
    7 -2
    19:51, 7 окт 2014
    Tova pokazva kakva stoka sa tia ot GERB.Vsichki sa prostaci kato bat Boiko!
  • 2
    Va
    Vanya_1412703121
    5 -1
    20:30, 7 окт 2014
    Не знак как стоят нещата с местните лидери на Герб и сподвижниците им в останалите общини в България, но тези в Баните са истинска ПАПЛАЧ.
  • 3
    Sp
    Specarlio
    1 -2
    20:42, 7 окт 2014
    V tozi jivot vseki si poluchava zaslujenoto - malko mu e boqt na Jivko, kakvato e minjiturka!!! Sprete da govorite za horata ot GERB v Banite, a vijte do kye dokaraha obshtinata upravlqvashtite ot BSP i DPS!!!

Още новини

Последни новини