От х:

Днес в x:

Плененият от джихадистите американец Питър Касиг приел исляма

Родителите на американския хуманитарен работник, държан като заложник от джихадистите от „Ислямска държава", са пуснали снимки на сина си и части от писмо, което им е написал в плен. В него той казва, че се страхува да умре, но е в мир със своята вяра, съобщава „Ройтерс".

26-годишният Питър Касиг е взет за заложник преди година, докато бил на хуманитарна мисия в Сирия, информира семейството му.

Той бе показан в края на видеозаписа на „Ислямска държава" в петък с обезглавяването на британския хуманитарен работник Алън Хенинг. Екзекуторът джихадист обяви, че Касиг ще бъде следващата жертва на ислямистите.

Във видео послание в събота Ед и Паула Касиг призоваха за освобождаването му.

В неделя те призоваха хората да използват името, което той е получил след приемането на исляма - Абдул-Рахман Касиг. Родителите също пуснали и снимки на сина си като санитар в Сирия през 2013 г., по време на риболов с баща си в река Охайо в южната част на Индиана през 2011 г., както и като много по-малък в ръцете на майка си по време на семейно пътуване на къмпинг през 2000 г.

Ед и Паула Касиг са били залети с отговори от тези, които смятат, че момчето е герой заради хуманитарната дейност, която е извършвал.

Цитирайки писмо, което той е написал през юни, родителите заявиха, че той се моли по пет пъти всеки ден и приема религията сериозно, включително, че е приел иметоАбдул-Рахман. „Ние виждаме това като част от дълго духовно пътуване на сина ни", казват те. В писмото Касиг благодари на родителите си и казва още, че е бил в много усложнена ситуация, но е в мир с убежденията си.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини