От х:

Днес в x:

Театърът в Димитровград стартира второто издание на фестивала "Любимец 13"

С премиерата на "АктьориТЕ" снощи бе открито второто издание на фестивала за актьорско майсторство "Любимец 13"

С премиерата на "АктьориТЕ" снощи бе открито второто издание на фестивала за актьорско майсторство "Любимец 13", информираха от пресслужжбата на Община Димитровград .

След 20 години димитровградският театър отново има собствен актьорски състав, като към театъра е сформинара трупа. "АктьориТЕ" е спектакъл от проекта "Актьорска работилница 2014" по идея на режисьора Тодор Боянов. В него си дават среща шест поколения актьори: някой мечтая да станат такива, други са направили първите си успешни крачки, трети вече са любимци от театралната публика.

Постановката е своеобразно пътешествие в храма на Мелпомена, чрез която публиката се запознава с многопластовия свят на актьора, споделят още от пресслужбата на кметството.

В нея участват Тони Минасян, в ролята на Коте от "Бог да прости Дилямза" на Славе Македонски, Фахрадин Фахрадинов в ролята на Рамадан от "Дервишово семе" на Николай Хайтов и Марчела Христова, която е играла 11 сезона в димитровградския театър в ролята на Тя в монодрамата на Яна Добрева "Тишината на крокодилите".

Студентите Петър Петров от НАФТИЗ "Кр.Сарафов" в ролята на Анастаси от "Сън" на Иван Радовев и Илия Рачков в ролята на Актьорът. Шестнадесетгодишният Димитър Чемширов дебютира на професионална сцена като Монаси от "Жена за Монаси" на Славе Македонски.

Кметът Иво Димов е връчил "Награда за творческо развитие" на актьорите от постановката на режисьора Тодор Боянов, става ясно от прессъобщението.

Кметът Иво Димов е връчил "Награда за творческо развитие" на актьорите от постановката на режисьора Тодор Боянов

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини