От х:

Днес в x:

В РДТв Смолян монтираха платформа за инвалиди

Мениджърът на театъра Адреан Петров демонстрира как работи устройството за хора със специални нужди

 Хората с уврежданиявече вече ще могат да ходят на театър

Сградата на РДТ вече разполага със стълбищен робот /самоходно устройство с гумени задвижващи вериги/, който ще служи за преодоляване на стълбища от всякакъв тип инвалидни колички. Съоръжението е със солидна носеща конструкция и ще помага след като коичката се закрепи за него, да се изкачват вътрешни и външни стълби под наклон. Инвалидната количка ще се закрепва към съоръжението с помощта на осигурителни колани, които осигуряват безопасно използване.

Устройството ще се обслужва с минимални усилия от помощно лице, за което няма да е необходимо специално обучение и подготовка. Съоръжението отговаря на всички норми за безопасност, както на човека с увреждания, качен на него, така и на помощното лице, което го обслужва.

Придобивката е по проект: „Осигуряване на достъп за хора с двигателни увреждания в Родопски драматичен театър „Николай Хайтов” – Смолян”, финансиран от Агенция за хората с увреждания за осигуряване на достъпна архитектурна среда на културни, исторически и спортни обекти, на основание чл.8, т.6 от Закона за интеграция на хората с увреждания.

Общата стойност на проекта е 22 730, 00 лв. без ДДС., а изпълнението на проекта ще допринесе за цялостното подобряване и адаптиране на вътрешната среда в сградата на театъра , към нуждите на хората с увреждания.  

СмолянБГвести.нет

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини