От х:

Днес в x:

Киев и Донецк подготвят размяна на пленници

Размяната на пленници по схемата "всички срещу всички" може да започне още на 9 септември. Това обяви Андерй Пургин, вицепремиер на самопровъзгласилата се Донецка народна република (ДНР). "Възможно е първите размени да станат утре и много се надявам, че от сряда, тоест от други ден ще започне масова размята", каза той пред ИТАР-ТАСС.

По думите му двете страни се подготвят за този процес. "В Харков вече са събрани определено количество наши хора, които са подготвени от украинската страна, при нас върви преглед".

Той смята, че размяната на пленници е сред проблемите, които могат да бъдат решени най-напред. "Ако сега не стане размяната "всички за всички", нищо не струваме. В случая ще бъдат недоволни и европейските институции, защото това условие се поставя вече два или три месеца, но всеки път се проваля", каза вицепремиерът, пише вицепремиерът.

По-рано днес и.д. министърът министър на сигурността на ДНР Леонид Баранов заяви, че размяната може да се провали по подозрения, че Киев смятал да измами ДНР и да върне по-малко пленници. ДНР държи около 1000 украински силоваци, в ръцете пък на Киев да около 300 опълченци.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини