От х:

Днес в x:

Green Spots Устойчив туризъм

Устойчив туризъм означава подобряване и опазване на природните ресурси и околната среда, естетика на пространството, култура и история. Устойчив туризъм означава също подкрепа на местното общество. Това е непрекъснат процес на подобряване на предлаганите услуги в града, в селските и крайбрежните райони, планини, защитени територии, докато решаваща е ролята на туристическитефирми и организации.

В рамките на GreenSpots са предвидени проучвания във всички области на проекта (Еврос, Родопите, Ксанти, Хасково, Чепеларе и Рудозем) и са идентифицирани голям брой природни и културни ресурси (влажни зони, плажове, планини, специални местности, археологически ресурси, византийски паметници, османски паметници, паметници на модерната епоха, исторически обекти), които могат да бъдат използвани за развитието на устойчив туризъм. Направени са и предложения за тяхното включване в тематични маршрути като с това се активизират и обединят всички местни действащи лица (местни власти, сдружения за древни артефакти, агенции за околната среда и т.н.).

Услугите за настаняване и храна трябва да отговарят на логиката на устойчивия туризъм. "Устойчивите" и `` зелените`` туристически дружества не само спестяват пари на собственика, но и помагат да се опазят природните ресурси, както и допринасят за развитието на местната икономика, като същевременно държат будно екологичното съзнание на жителите и посетителите на мястото. В рамките на Green Spots Агенцията за развитие К. Каратеорис АД към Община Комотини разработи спецификации, които трябва да се спазват на тези места за постигане на устойчивост. Бяха избрани 60 критерия, които трябва да бъдат изпълнени от предоставящите услуги за настаняване и храна с мисълта че дори малки промени и усилията могат да направият голяма разлика. Нивото на сътрудничество от страна на туристическия бизнес е от жизненоважно значение за постигане на устойчиво развитие в туризма. Въпреки това е необходима и подкрепата и ангажираността на съюзите, които ги представляват на ниво туристически дестинации.

Предпазването и подобряването на природните и културни ресурси в съчетание с модернизирането на туристическите услуги с умисъл за устойчивост и развитие на партньорствата между местните действащи лица и дружествата ще направят мястото изключително атрактивно, подчертавайки неговата уникалност.

Повече информация може да бъде намерена на интернет страницата на проекта

www.greenspotstourism.eu и на телефон +302531023165

 

Платена публикация

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини