От х:

Днес в x:

БСП извади Чавдар Георгиев срещу Делян Добрев в Хасковско

26 април 2014-а: зам.-министърът Чавдар Георгиев чисти боклуците в Хасково

Бившият заместник-министър на околната среда и водите Чавдар Георгиев ще бъде водач на листата на БСП в хасковския избирателен район, стана ясно след проведения снощи в София Национален изпълнителен съвет на столетницата. Така той ще се изправи в директен сблъсък с почти сигурния водач на листата на ГЕРБ в Хасково бивш икономически министър Делян Добрев. Списъкът с кандидат-депутати на ГЕРБ все още не е оповестен официално, но по думите на Добрев „изненади няма”.  

Министерстването на хасковлията Чавдар Георгиев не остави някакви забележими следи, особено в Хасково. Сред редките му появи в града бе това на 26 април тази година, когато се включи в кампанията „Да изчистим България за един ден”. Тогава зам.-министърът запретна ръкави и събра боклуците край старото пловдивско шосе.

Също вчера се проведе и общинска конференция на БСП в Хасково, на която бяха номинирани няколко имена за кандидатската листа. Това са Иван Станчев, Смиляна Нитова, Нина Стойчева, Божидар Драганов, Даниел Йорданов, Тенчо Димитров и Марияна Велкова. Предстои тази седмица те да бъдат потвърдени от областния съвет и изпратени за одобрение в София.

Според наблюдатели на политическите процеси обаче истинският сблъсък на Делян Добрев на изборите на 5 октомври няма да е с червения кандидат, а с водача на листата на ДПС, който все още не е обявен. Основания за това дават резултатите от европейските избори в Хасковско, на които БСП остана трета политическа сила в региона, получила едва 18.72 процента от гласовете. ДПС пък триумфира като втора сила след ГЕРБ с цели 23.55 на сто. Хората на Бойко Борисов пък получиха 27.96 процента. Наблюдатели очакват още по-голяма мобилизация на хората на Доган на парламентарните избори и още по-голяма дистанция между довчерашните коалиционни партньори и по-малка разлика с ГЕРБ.  

През тази седмица вероятно ще станат известни кандидат-депутатите и на останалите политически играчи. Засега почти сигурен водач на листата на АБВ ще е бившият заместник-кмет Минко Ангелов, който е номиниран от общинските и от областната структура на президентските хора в региона. Неговата кандидатура обаче също подлежи на одобрение в София.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини