От х:

Днес в x:

Измамници искат пари от депутат за бедстващи в Мизия

Нова телефонна измама действа в последните дни - мошеници използват положението на бедстващите след наводнението в Мизия и се опитват да спечелят пари.
Действа се по стандартния начин - измамниците звънят по телефона и искат кеш, за да помогнат на пострадало семейство от Мизия, като в този случай се представят за служители на Агенция „Социално подпомагане". 

За новата схема съобщи пред Дарик радио бившият депутат от "Атака" Венцислав Лаков, след като мошениците звъннали на неговия мобилен телефон. 

Случи ми се нещо интересно при посещението ми в Мизия и пострадалите села в околността. Получих обаждане от гражданин, който се представи със стандартно име от типа Иван Петров, Николай Георгиев, служител на регионалното звено на Агенцията за социално подпомагане за София-област. Господинът поиска да финансираме пътуването на пострадало семейство от Мизия до София, като партия „Атака" поеме разходите за транспорта", разказа Лаков. 

На ексдепутата му се сторило странно агенцията да се интересува само от едно семейство, и то регионално звено, което е доста далеч от Мизия. Все пак той предложил да поемем разходите, но поискал да му представят фактура. В този момент човекът рязко загубил желание да обсъждат въпроса и се затруднил да обясни за какво семейство става дума. 

Пред Дарик изпълнителният директор на Агенцията за социално подпомагане Ивайло Иванов заяви, че негови служители не се искали пари по телефона

Има две приемни, които са разкрити. Едната е в детската градина, другата е на гърба на общината на град Мизия и само там се подават молби, които след това се обработват и едва тогава се изплащат помощите на хората. На ръка пари не се изплащат. Служители на дирекция „Социално подпомагане" не звънят по телефона на хората". 

Освен в Мизия, финансова помощ за пострадалите в Мизия може да се направи на място в регионалните офиси на Агенцията за социално подпомагане.
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини