От х:

Днес в x:

Предпазете дрехите от космите на домашния ви любимец

Притежанието на домашен любимец е истинско удоволствие, а съжителството с куче или коте носи редица ползи за собственика.

Единственото негативно нещо е, че когато животното е дългокосместо, то оставя „следи“ навсякъде след себе си.

Докато диванът и леглото могат да бъдат преглътнати, то дрехи, полепнали с животински косми, определено не са от най-приятните неща.

Така че, ако и вие сте от щастливците, които отглеждат в дома си куче или коте, вижте как може да опазите дрехите си от досадните косми:

1. Купете необходимите продукти. Има различни видове четки, които биха могли да ви помогнат в борбата с космите. Едно от най-полезните неща обаче е ролката с лепяща се лента, на която нежелани влакна и косми полепват много бързо. Дръжте такава ролка близо до гардероба си и до входната врата, за да може лесно да премахнете някой косъм от вашата дреха. Ако ролката ви свърши, увийте тиксо около ръката си и „прихващайте“ космите с него.

2. Играйте с домашните си любимци само в подходящите моменти. Може би първото нещо, което искате да направите, когато се приберете вкъщи, е да гушнете своя домашен любимец. Това определено не е добра идея, тъй като той ще остави „отпечатък“ върху вашето облекло. Ето защо първо се преоблечете с подходящи дрехи и след това отделете внимание на кучето или котето си.

3. Съхранявайте вашия гардероб сигурен. Това означава, че домашният ви любимец не трябва да има никакъв достъп до него. Котките, а и малките кучета, обичат да се мушкат навсякъде и престоя във вашия гардероб може да им се стори интересна идея. Така че, затваряйте гардероба всеки път, когато взимате или прибирате нещо в него.

4. Не оставяйте дрехите си на места, на които любимецът ви има достъп. Дори да си мислите, че ако сложите панталона си върху стола, това ще го спаси от полепване с косми, грешите. Котката или кучето ви може да реши само да мине покрай този стол и щетата вече ще е налице. Така че винаги прибирайте дрехите си директно в гардероба.

5. Навлажнете ръцете си. В екстремни случаи, в които трябва да излизате и наистина много бързате, навлажнете ръцете си и минете с тях върху мястото с косми. Те ще полепнат върху ръцете ви и вие ще имате далеч по-приемлив вид. Този метод може да прилагате и когато ролката ви е свършила.

6. Разресвайте вашия домашен любимец редовно. Вероятно го правите, но колкото по-често разресвате кучето или котето си, толкова по-малко разпръснати косми ще намирате в жилището си.

Източник: tialoto.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини