От х:

Днес в x:

Хасковски хандбалисти спасяват припаднала на пътя шофьорка

Проблемите по пътя край Клокотница обикновено завършват с катастрофа. сн.август 2013 год
Двама млади хасковлии са се намесили навреме за да отърват от сериозни неприятности младо момиче от града, на което й прилошало в момент на шофиране. За инцидентът сигнализира наша читателка на редакционната ни поща, възхитена, че все още съществуват добри хора и желаеща да благодари на спасителите. Инцидентът, с потенциал да се превърне в трагедия, се разиграл тази сутрин някъде около село Клокотница. По международния път с автомобила си пътувала млада девойка от Хасково, която получила здравословен проблем докато била зад волана. В секундите на първоначалното причерняване пред очите, водачката успяла някак да убие скоростта и да отклони към края на пътя. Спрелият впоследствие автомобил обаче заел странна позиция на пътното платно, макар да не създавал непосредствена опасност за движението. В този момент, на път за работа, в района минавали Веселин и Тодор, които според подателката на сигнала и вероятна потърпевша в случая, били хандбалисти от хасковския Асти. Вместо обичайното безразличие тип „спасяването на давещите се е проблем на самите давещи“ момчетата се позаинтересували дали някой се нуждае от помощта им. Спират и бързо установяват припадналата на волана девойка. Незабавно викат Спешна помощ, като остават до момичето, докато пристигнат медиците.
„Благодарение на своевременната намеса и самообладанието което са проявили тези две момчета още един живот е спасен!“ пише читателката ни с псевдоним „Mariа“, която измежду благодарностите споменава, че спасителите не желаели да се разкаже за случката. Mari обаче не е съгласна, защото смята че добрите дела са толкова малко в днешно време, че трябва да се ценят и разгласяват. За да имаме все пак някакъв светъл пример в тъмнината от негативизъм, който като че ли се е превърнал в норма на поведение.
Haskovo.net безуспешно потърси контакт с подателката на сигнала за повече подробности, а късния час на петъчния делник ни попречи да намерим независимо потвърждение за постъпката на Веселин и Тодор и тяхната съпричастност към местния хандбален клуб. Бихме се радвали ако пожелаят да се свържат с нас, независимо дали ще позволят да бъдат осветлени с имената и лицата си. От името на Mari и нашата редакция обаче им благодарим, че спестиха на още един ден да се превърне в част от черната хроника на войната по пътищата.
За вашата добра новина и директна връзка с нас припомняме нашите координати photo@haskovo.net и тел 0895 742507.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини