От х:

Днес в x:

Горещо и близо до рекордите

Ще се нуждаем от разхлаждане

Времето в Хасково днес ще бъде следващата степен на топлото – откровено горещо до степен на пълно обезводняване за тези, които имат неблагоразумието да стоят много време на открито. Жегата ще бъде пълна и повсеместна, а слънцето ще напича до 34-35°. Градът ще бъде на косъм от температурния рекорд на тази дата за столетието-37.1 °. Върховото „постижение” е регистрирано през 2000-та година, а обратния му вариант е бил отчетен през 1984-та година когато си е било направо студено с едва достигнатите 9.4 градуса по Целзий.
Днес ще бъдем далече от студа, че дори и от временно захлаждане. Ще духа слаб вятър от изток, но той ще довява още топъл въздух. Едва в късния следобед на места ще се формира купесто дъждовна облачност, но освежителни валежи ще има само в планините.
Атмосферното налягане ще се понижава и ще стане малко по-ниско от средното за юли. Идеално и за море и за планина. На Черноморието водата е топла около 24 °, вълнението липсва, духа слаб до умерен вятър от изток. Планината предлага напълно летните 25 градуса на надморска височина от 1200 метра. Тен може да се хваща дори и на 2000 метра, защото ще бъде слънчево и топло до 17-18 градуса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини